Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arťuchin strašil Čechov len hokejovo. Rachůnek s ním rozbil plexisklo

Pred zápasom sa ho českí hokejisti obávali, po skončení duelu o bronz uznali jeho hokejové kvality. Ruský obor Jevgenij Arťuchin bol so šiestimi strelami najaktívnejším hráčom zbornej, no do listiny strelcov sa nezapísal.

15.05.2011 20:21
Arťuchin Rachůnek Foto:
Karel Rachůnek preráža plexisklo Jevgenijom Arťuchinom.
debata (6)

I tak Arťuchin zaujal v zápase pozornosť všetkých divákov. Výnimočne však nespravil žiaden faul, či bodyček, po ktorom by zostal ležať na ľade hráč súpera.

Naopak. Český obranca Karel Rachůnek v súboji pri mantineli narazil ruského hokejisti na plexisklo, a to náraz dvoch „tankerov“ nevydržalo a rozbilo sa na márne kúsky.

„Nešiel som po ňom cielene, bola to náhoda. Dobre som ho trafil, o ostatné sa postarala fyzika. Ja mám 108 kíl, on 120, takže tá rana bola naozaj dobrá,“ smial sa po zápase bek ruského Jaroslavľu Rachůnek.

Veľký hit spoluhráča pochválil po zápase aj Jaromír Jágr. „Bola to rana turnaja, také niečo sa nevidí každý deň,“ konštatoval so smiechom hviezdny český útočník a dodal: „Ukázal, že je dobrý hráč. Keď sa rozbehne s pukom, je takmer nemôžné ho zastaviť.“

6 debata chyba