Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský rozhodca Valach si zapíska v súboji o bronz

Slovenský čiarový rozhodca Miroslav Valach sa predstaví v nedeľňajšom stretnutí o 3. miesto medzi Českom a Ruskom.

14.05.2011 09:49
Rozhodca ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Valach bude v nedeľu priamo na ľade jediným slovenským zástupcom. Martinčan účinkoval už aj vo vlaňajšom zápase o 3. miesto na MS medzi Nemeckom a Švédskom. V súboji o bronz mu bude pomáhať ako čiarový Bielorus Ivan Deďuľa. Hlavnými arbitrami budú Švajčiar Danny Kurmann a Švéd Christer Larking.

Finále 75. majstrovstiev sveta bude pod kanadsko-švajčiarskou taktovkou. Stretnutie Švédsko – Fínsko, ktoré sa na ZŠ Ondreja Nepelu začne v nedeľu o 20.30 h, povedú ako hlavní Kanaďan Darcy Burchell a Švajčiar Brent Reiber. Na čiarach im budú pomáhať dvaja rozhodcovia z kolísky hokeja Chris Carlson a Kiel Murchison.

Slovensko malo na MS v Bratislave a v Košiciach štvorčlenné zastúpenie medzi rozhodcami. Hlavný arbiter Vladimír Baluška, ktorý vlani viedol finále v Kolíne nad Rýnom, sa tentoraz už v play-off nepredstavil. Na šampionáte rozhodoval šesť zápasov. Košičan Peter Ország viedol semifinále medzi Fínskom a Ruskom. Pre hlavného rozhodcu finále MS 2009 to bol siedmy súboj na šampionáte. Čiarový arbiter Milan Novák tiež v play-off chýbal.

Nasadenie rozhodcov:

Finále: Švédsko – Fínsko (20.30, Orange aréna)

Rozhodcovia: Darcy Burchell (Kan.), Brent Reiber (Švaj.) – Chris Carlson, Kiel Murchison (obaja Kan.)

O 3. miesto: Česko – Rusko (16.00, Orange aréna)

Rozhodcovia: Danny Kurmann (Švaj.), Christer Larking (Švéd.) – Ivan Deďuľa (Biel.), Miroslav Valach (SR)

debata chyba