Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabojovať o bronz je povinnosť, tvrdí brankár Česka Pavelec

Český hokej našiel ďalšieho skvelého gólmana. Dominik Hašek, Roman Čechmánek či Tomáš Vokoun majú svojho následovníka. Je ním Ondřej Pavelec. Opora Atlanty Thrashers predvádza na turnaji v Bratislave skvelé výkony, no ani jeho zákroky nestačili v zápase so Švédskom na postup do vysnívaného finále.

14.05.2011 12:30
Ondřej Pavelec Foto:
Ondřej Pavelec.
debata

Dvadsaťtriročný rodák z Kladna bol po stretnutí so severským tímom sklamaný, no v rámci fair-play vyjadril lepšiemu semifinalistov pred bojom o zlato podporu. „Prajem Švédom veľa šťastia do finále, nás čaká súboj o tretie miesto. Tak to už v hokeji bohužiaľ chodí, vždy niekto musí prehrať, tento raz sme to boli my,“ priznal v mix zóne pri rozhovore pre slovenských novinárov. Tí spovedali brankársky talent aj ďalej.

Pamätáte si na zápas, kedy na vás smerovalo v jednej tretine 26 striel?
(úškrn) Nie, nepamätám. My sme v druhej časti hry totálne prestali hrať, oni zvýšili aktivitu a dokázali ju pretaviť na góly.

Čím to je, že zrazu mužstvo prestane hrať?
To keby som vedel, tak si to povieme a vyvarujeme sa tomu. Zlom prišiel v našom oslabení, keď vyrovnali na 1:1. Potom začali lepšie korčuľovať a hralo sa im ľahšie.

Čo ste si povedali po druhej tretine?
Že sme ten veľký tlak prežili celkom v pohode. Bolo to „len 1:2“, to nie je veľa. V hokeji sa môže stať všetko. Mali sme byť viac trpezlivejší, miesto toho sme sa pobláznili a oni to využili na góly z rýchlych brejkov. Po treťom góle bol už prakticky koniec.

Jaromír Jágr už po štvrťfinálovom zápase s USA priznal, že hráči mali ťažké nohy. Prejavilo sa to teraz ešte viac?
Zápasy sa hrajú v rýchlom slede, ale to platí pre všetky mužstvá rovnako. Samozrejme, dôležitá je aj fyzická pripravenosť hráčov, veľa chalanov má za sebou množstvo zápasov, ale vyhovárať sa na to určite nebudeme.

Stačí českým fanúšikom bronz?
Neviem. Každý chce vyhrávať, určite aj oni od nás chceli víťazstvá. Na úplný vrchol nesiahneme, ale spravíme všetko preto, aby sme skončí aspoň tretí.

Stačí vám bronz?
Chcel som vyhrať, tak ale, hádam získame aspoň nejakú „placku“.

Pri trestnom strieľaní ste tušili, čo chce Loui Eriksson spraviť?
Vôbec nie. Čakal som skôr strelu, pretože ten ľad je dosť nekvalitný. Trošku sa zamotal, a tak som mu to dokázal zlikvidovať.

Švédsky útočník skúšal forsbergovskú kľúčku…
Skúšať môže (úsmev). Opakujem, čakal som strelu. Gól nedal, no aj tak nám to však nie je nič platné.

Naberiete psychické sily na súboj o tretie miesto?
Musíme! Hráme o medailu, stále to môže byť pekný úspech. Určite zabojujeme.

debata chyba