Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa na ceste za zlatom už nesmú potknúť

Zopakuje sa vlaňajšok? Zo štvrťfinálových dvojíc spred roka sa v Bratislave zopakovala jediná - a najočakávanejšia: Kanada - Rusko. Pred rokom v Kolíne nad Rýnom vyhrali Rusi 5:2, no odvetou za vysokú prehru v rovnakej fáze na olympijskom turnaji vo Vancouvri (3:7) to nazvať nemohli. Kanada - na rozdiel od Rusov - prišla do Nemecka s výrazne pozmeneným kádrom.

12.05.2011 14:34
hokej Rusko radosť Foto:
Radosť ruských hokejistov. Vpravo Sergej Zinoviev.
debata

Rusko sa zatiaľ na šampionáte herne hľadá. Médiá trénerovi Viačeslavovi Bykovovi pripomínajú, že v Bratislave prehrali jeho zverenci už tri zápasy – o jeden viac než za predchádzajúce štyri roky.

„Je pravda, že do dôležitého štvrťfinálového zápasu sme chceli ísť s lepšou bilanciou, ale nič dramatické sa nedeje. Hokej je ako život, prináša vzlety i pády. Stretnutie však nie je divadlo, kde sú všetky úlohy jasné, hoci aj na javisku sa improvizuje. O jeho osude môže rozhodnúť strela do žŕdky, odrazený puk,“ vravel ruským médiám po včerajšom popoludňajšom tréningu. Tím Kanady považuje za veľmi kvalitný: „Tréning súpera však sledovať nebudem. Máme dosť videozáznamov, z ktorých čerpáme informácie. Hoci náš najbližší protivník má dosť šikovných mladých hráčov, no neznamená to, že by mu chýbali skúsenosti. Sú to lídri vo svojich tímoch, ktorí vedia rozhodnúť zápas. Zaujímavo rozohrávajú presilovky, sú živí v útočnom pásme. Ale – vieme aj o ich slabších miestach,“ podotkol.

Urastený obranca Iľja Nikulin, ktorý dvoma gólmi prispel k víťazstvu 4:3 nad Slovenskom, zdôraznil, že Rusi sú naladení na víťazstvo. „Opäť očakávame veľmi zaujímavý zápas, bude sa na čo pozerať. Ako vždy, keď narazíme na Kanadu. Právo na omyl sme si už vyčerpali, už sa nemôžeme potknúť,“ pripomenul hráč prvej formácie. Včera – aj pred zrakom trénera Kanady Kena Hitchcocka – trénovala v zložení Ovečkin, Morozov, Zaripov, druhým obrancom bol Arťuchin.

Útočník Konstantin Gorovikov uviedol, že v zápase proti Kanade chcú Rusi dať zabudnúť na predchádzajúce zaváhania. „Ideme si napraviť chuť a odraziť sa k ďalším víťazstvám. Fanúšikom sme zatiaľ veľa radosti nepripravili, viac dávajú oni nám než my im. Pokúsime sa to vyrovnať,“ citovali ho ruské zdroje. A pridal aj prognózu do budúcnosti. „Tímy sa postupne vyrovnávajú, už niet i ľahkého súpera. A o päť rokov bude ťažké povedať, kto patrí k najväčším favoritom.“

Útočník Iľja Kovaľčuk stále čaká na prvý gól, od zápasu proti Slovensku, v ktorom si pripísal tri asistencie, sa bodovo odmlčal. „Zo dňa na deň sa cítim lepšie. Musíme sa vyvarovať chýb – a ja lepšie premieňať šance,“ vravel pokojne v mixzóne po včerajšom tréningu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba