Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci túžia zopakovať vlaňajšok, Švédi myslia na zlato

Nemcov síce nepodceňujú, ale z mena štvrťfinálového súpera sa tešia. Švédski hokejisti skončili po prehre s Kanadou na druhom mieste v kvalifikačnej F-skupine vďaka čomu sa vyhli Rusom. Proti zverencom Uweho Kruppa si veria a dúfajú, že na majstrovstvách sveta sa prebojujú až do finále.

11.05.2011 14:24
Švédsko Ersberg Foto:
Švédsky brankár Erik Ersberg.
debata

„Podľa mien sú Nemci určite prijateľnejší súper ako Rusi, ale dobre vieme, že vo vzájomnom súboji vyhrali. Hrajú disciplinovaný hokej, musíme si na nich dať pozor a využiť príležitosti, ktoré nám ponúknu. Neočakávam ľahký súboj,“ tvrdí kapitán švédskeho mužstva Rickard Wallin.

V bránke by sa mal predstaviť Viktor Fasth, ktorý si v konkurencii Erika Ersberga vybojoval pozíciu tímovej jednotky. V štyroch stretnutiach na turnaji inkasoval len dva góly, trikrát vychytal nulu. „Je mi jedno, či si udržím čisté konto alebo dostanem sedem gólov. Len v tom druhom prípade musíme streliť osem. Beriem iba víťazstvá. Som nesmierne súťaživý typ a vôbec neviem prehrávať,“ prezradil 28-ročný brankár AIK Štokholm.

„Videl som niektoré zápasy Nemcov na šampionáte a zaujali ma. Nesmieme ich podceniť. V prípade zaváhania už nebudeme mať šancu na nápravu,“ dodal Fasth, ktorý zažíva na Slovensku svoje premiérové majstrovstvá sveta.

Švédi sa na posledných desiatich šampionátoch vždy prebojovali do semifinále (sedemkrát brali jednu z medailí). Mladému tímu bez hviezd by sa však iba semifinále málilo. „Ešte sme neukázali náš najlepší hokej. Z ramien sme striasli úvodný tlak. Vyzerá to, ako by nám nik neveril. No chceme postúpiť do finále a vyhrať zlato,“ povedal za všetkých Wallin.

Nemci vlani prekvapili hokejový svet postupom do semifinále. V Bratislave na úspech z domáceho šampionátu nadviazali víťazstvami nad Ruskom a Slovenskom. V osemfinálovej fáze síce už len prehrávali, ale s Fínskom aj Dánskom až po nájazdoch. Pred štvrťfinále sú optimisticky naladení. „Nevidím dôvod na strach alebo negatívne myšlienky. Ideme do play off a všetci dobre vieme, čo to znamená. Švédi majú výborne prepracovanú defenzívu, no my musíme hrať svoju hru,“ myslí si útočník John Tripp.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba