Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Za popradský Lev hrať nebudem

"Sidney Crosby je super chalan! Veľký profesionál, ale už v kontakte nie sme," povedal čitateľom v online rozhovore slovenský hokejový reprezentant Michal Sersen.

11.05.2011 06:30 , aktualizované: 11:18
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen.
debata

Sersen odpovedal na viacero otázok ohľadom svetového šampionátu. Samozrejme aj on priznal, že neúspech na turnaji ho veľmi mrzí. „Všetci sme chceli viac. Či hráči, či funkcionári alebo fanúšikovia. Ale taký je šport,“ priznal.

Dvadsaťpäťročný obranca konštatoval, že tréner Glen Hanlon je muž na svojom mieste. „Čo som ja hral pod Hanlonom prípravné zápasy a turnaje, tak som nemal s taktikou žiadny problém. Majstrovstvá sveta nám však nevyšli, nikomu. Tréner však rozhodne zlý nie je,“ vyhlásil.

Sersen odpovedal aj na otázky ohľadom svojej kariéry. V tíme Lev Poprad pôsobiť nebude, v budúc­nosti nevylučuje svoj návrat do Slovana, jeho snom však zostáva pôsobenie v zámorskej NHL.

Michal Sersen odpovedal na 56 otázok, prečítajte si ich

Rodák z Gelnice začal s veľkým hokejom v drese bratislavského Slovana, kde si odkrútil štyri sezóny. Počas pôsobenia v kanadskej juniorskej lige si zahral po boku terajšej hokejovej megahviezdy Sidney Crosbyho.

V národnom drese odohral 23 zápasov, v ktorých strelil dva góly. Absolvoval celú prípravu vo výbere kouča Hanlona na majstrovstvá sveta. Svoju premiéru na turnaji si odkrútil proti reprezentácii Dánska.

V roku 2003 sa radoval so slovenskou osemnástkou zo striebornej medaily na majstrovstvách sveta v Rusku. Prešiel reprezentačnými výbermi do 17, 18 i 20 rokov. Je ženatý, s manželkou sa im v januári narodil syn Miško.

debata chyba