Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messier: Som smutný, že Slovensko nepostúpilo do štvrťfinále

Kanadskú hokejovú legendu Marka Messiera neprekvapili problémy, ktoré postretli slovenskú hokejovú reprezentáciu na tohtoročnom svetovom šampionáte.

10.05.2011 20:32
Mark Messier Foto:
Mark Messier.
debata

„Je veľmi náročné skladať tím z veľkých hviezd. Mám pred tým veľký rešpekt. Dať dohromady superhviezdy totiž ešte neznamená mať veľký tím. Slovensko na týchto majstrovstvách sveta nebolo výnimkou. Každé mužstvo potrebuje mladé nohy, elán a výbušnosť,“ povedal na utorňajšej tlačovej besede v Bratislave päťdesiatnik Messier, ktorý zavesil korčule na klinec po sezóne 2003/2004.

„Pre manažment slovenského tímu to bola veľmi náročná úloha poskladať tím, pretože hrali doma,“ dodal. Mark Messier pricestoval na Slovensko na krátku návštevu, aby v rámci Orange Biznis fóra prednášal na tému „Líder a jeho tím. Viesť ľudí znamená rozumieť im.“ Rodák z Edmontonu je rodeným lídrom, veď v zámorskej NHL hrával s kapitánskym „céčkom“ dlhých 15 sezón.

Messier odohral v zámorskej profilige 25 sezón. Začínal v rodnom Edmontone a skončil v mužstve New York Rangers, medzitým absolvoval tri súťažné ročníky vo Vancouveri. Na svojom konte má šesť víťazstiev v Stanleyho pohári.

Znie to možno až nereálne, ale legendárny Messier má rodinné väzby na Slovensko. „Môj brat si vzal manželku s rodinou od Trenčína,“ prezradil Mark a okrem iného uviedol: „Škoda, že Slovensko nepostúpilo do štvrťfinále. Som z toho smutný, že som nestihol naživo sledovať ani jeden zápas jeho tímu na domácom šampionáte. Teším sa na štvrťfinále medzi Ruskom a Kanadou. Aj keď má Rusko silný tím, verím, že Kanada napokon postúpi až do finále a v ňom uspeje.“

Mark Messier sa ako zamestnanec organizácie tímu New York Rangers vyjadril aj k terajším súbojom v Stanleyho pohári. „Vancouver má najlepší tím, ukázal to už v základnej časti. V nej aj napriek problémom previedol veľmi vyrovnané a najmä dobré výkony. Canucks patria medzi najväčších favoritov na zisk cennej trofeje. Tampa Bay je pre mňa veľkým prekvapením a Boston ma tiež veľmi silný tím. Očakávam finále Vancouver – Boston,“ doplnil Messier.

debata chyba