Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stay with us, Mr. Hanlon

Glen Hanlon prišiel na Slovensko, aby čelil najväčšej výzve svojej trénerskej kariéry. Zažil najväčšie sklamanie. Teraz musí skladať účty.

10.05.2011 12:00
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata (17)

Vybral do tímu hráčov s najlepšou aktuálnou formou? Naozaj musel každú chvíľu miešať zostavu? Vedel mužstvo v ťažkých chvíľach nabudiť?

Striedačka slovenského tímu pod jeho vedením pripomínala čakáreň u lekára plnú pacientov očakávajúcich nepriaznivú diagnózu. Fanúšikovia by ho najradšej posadili do lietadla a poslali späť do Kanady. Hlasy z kabíny ho však podržali. „Na ľade hrajú hráči. Chyba nebola v trénerovi, takéto mužstvo by malo zvládnuť turnaj aj bez neho,“ konštatoval obranca Peter Podhradský.

Neschovávajme sa za trénera. Glen Hanlon nenesie vinu za to, že hokej je na Slovensku drahý šport a v krajine nepribúdajú zimné štadióny. Glen Hanlon nemá na svedomí, že slovenskí juniori vypadli z elitnej kategórie a ani to, že slovenskí tréneri (česť výnimkám) zaspali dobu a ušiel im moderný hokejový vlak.

Glen Hanlon sem prišiel, aby v ťažkých časoch zastavil pád slovenského hokeja. Prípadne ho pozdvihol. Úspech na domácom šampionáte by bol nádherným bonusom navyše. Takže záver je jasný, čo zdôrazňujú i hráči.

Stay with us, Mr. Hanlon – zostaňte s nami, pán Hanlon. A dokončite svoju misiu.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba