Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin: Boh bol na našej strane

Jedným presným zásahom sa na prehre Slovenska s Ruskom (1:3) na MS v hokeji v Kolíne podieľala aj najväčšia útočná hviezda ruského výberu Alexander Ovečkin. Bombardér Washingtonu v polovici stretnutia zvyšoval vedenie obhajcov trofeje aj s prispením slovenského obrancu Andreja Sekeru na 2:0.

10.05.2010 08:06
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin.
debata (15)

Po zápase potom vyzdvihol výkon gólmana zbornej Vasilija Košečkina. „Košečkin chytal veľmi dobre. Dostal síce jeden gól, ale zaň ho nik neobviňuje, pretože slovenský hráč šikovne zakončil,“ uviedol dvadsaťštyriročný kanonier a pokračoval: „Zápas sme nezačali dobre, nevyužívali sme presilovky, no Boh bol na našej strane. V závere sme dali gól do prázdnej bránky a o všetkom bolo rozhodnuté.“

Do šatne odchádzal po zápase Ovečkin s krvavou tvárou, nič si však z toho nerobil. „Kto mi rozbil hubu? Nikto. Udrel som sa o slovenského brankára,“ poznamenal moskovský rodák, ktorý má priamu skúsenosť s kanadským trénerom SR Glenom Hanlonom.

„Poznám ho veľmi dobre, pracoval v organizácii Washingtonu. Je to vyznávač defenzívnej hry. Slováci čakali v obrane na naše chyby a jednu z nich aj využili,“ cituje Ovečkina ruský denník Sovetskij Sport.

15 debata chyba