Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Hanlon: Som veľmi sklamaný, mrzí ma to za celý tím

Na svetový šampionát do Nemecka odchádzal v dobrej nálade. Mladé mužstvo dokázal v základnej skupine vybičovať k skvelým výkonom, v osemfinálovej skupine to však už bola zo slovenskej strany bieda.

18.05.2010 20:17
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata (58)

Dánsko, Fínsko a napokon i domáce Nemecko bolo nad sily slovenského tímu, ktoré tak obsadilo celkovo 12. miesto. „Som veľmi sklamaný. Dnes sme chceli veľmi vyhrať, nepodarilo sa však. Mrzí ma to za celý tím, keďže hráči obetovali veľa pre účasť na šampionáte. Nemecko má skvelého kouča, hralo dobre. Musím mu len zablahoželať k víťazstvu,“ povedal bezprostredne po skončení zápasu s domácimi hokejistami tréner Hanlon novinárom.

Jediný gól Slovenska strelil v 40. minúte útočník Colorada Marek Svatoš, ktorý si otvoril strelecký účet v reprezentácii. Ani jeho zásah však na zvrat v zápase nestačil. „Zápasy sa nevyhrávajú s jedným gólom. Škoda, že sme ich nedali viac. Nemci hrali zodpovedne v obrane a nepúšťali nás do šancí. Oni si odviedli dobre svoju prácu a postúpili do štvrťfinále. Chýbalo nám možno trochu viac skúseností a viac pokoja v koncovke,“ povedal smutným hlasom.

Richard Lintner po prehratom zápase. Foto: SITA
Richard Lintner Richard Lintner po prehratom zápase.

Kapitán Richard Lintner nastúpil na svoj 100. zápas v reprezentácii, no nemal víťaznú príchuť. Kde sa stala chyba? „Možno nám chýbalo trochu umenia. Je to ťažký pocit. Aj napriek nepríjemnému žrebu sme verili, že budeme mať sily vyhrať nad Nemeckom. Každý hráč svojou snahou poctivo oplatil pozvánku do reprezentácie. Jeden druhému sa môžeme pozrieť priamo do očí.“

Slovenskému tímu nepomohol ani príchod hviezdneho Miroslava Šatana z Bostonu Bruins. Skúsený útočník bol síce lídrom na ľade, no ani on sa do streleckej listiny nezapísal. „Nie vždy bojovnosť stačí. V budúcnosti však má mnoho hráčov šance presadiť sa. Tento turnaj bol pre nich prvou a dôležitou skúsenosťou. Obe mužstvá sa ocitli v rovnakej situácii, nám chýbali skúsenosti, mali sme mladé mužstvo. Nemyslím si, že fanúšikovia čakali od tohto tímu zázraky, ale my sme chceli pridať niečo navyše, postúpiť do play-off,“ konštatoval muž s 18 na drese.

Richard Lintner po prehratom zápase.
58 debata chyba