Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler: Chceme sa ospravedlniť

Hokejovým reprezentantom Slovenska nevyšiel štvrťfinálový zápas na majstrovstvách sveta v Moskve so Švédskom podľa predstáv. Slováci zlyhali vo viacerých herných činnostiach, dopustili sa množstva chýb a Švédi sa mohli radovať z víťazstva 7:4. Z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

10.05.2007 00:23
Július Šupler Foto:
debata

„Zápas nám nevyšiel, prehrali sme všetci. Rozhodujúca bola druhá tretina, v ktorej sme inkasovali tri góly. Z hľadiska hry Švédi viac nahadzovali puky do útočného pásma, my sme sa s tým nevedeli vyrovnať, prehrávali sme osobné súboje,“ hodnotil po zápase slovenský tréner Július Šupler.

Jeho tím dostal dva góly pri presilovkách súpera, dva po zlom striedaní, ďalšie po chybách v obrane a posledný siedmy do prázdnej bránky. V druhej tretine hráči prestali korčuľovať, vykrývať priestor pred brankárom. Švédom dali Slováci príliš veľa priestoru, keďže boli statickí. V úvode tretej tretiny priblížil Radivojevič tím k tomu, aby Švédov dostal pod tlak. Výhodu však hráči Slovenska stratili po ďalších chybách. Švédi boli v zápase kompaktnejší, mali akoby väčšiu snahu po víťazstve. „Z hľadiska taktického zvládnutia zápasu zo strany niektorých hráčov to nebolo v poriadku,“ uviedol Július Šupler.

Reprezentačný kouč sa po prehratom štvrťfinále ospravedlňoval za hru svojho tímu. „Naši hráči dnes svoje majstrovstvo naplno neukázali. Nepotešili sme našich fanúšikov. Chceme sa športovo priznať a ospravedlniť, že sme tento zápas nezvládli. Nevyšlo nám to a musíme otvorene povedať, že sme fanúšikov sklamali,“ dodal Július Šupler.

Hodnotenie Slovákov podľa Pravda.sk vyhral Chára ****

Zápas poznačili hrubé chyby Slovákov, priznal to aj tréner Šupler. „Tie striedania boli zlé. Niektorí hráči nezvládli tlak. Je to iné ako v play-off, kde sa hrá na štyri víťazné zápasy, tu musíte zabrať hneď. Sme sklamaní, ale čo už, musíme ísť ďalej. Do troch dní odovzdám výkonnému výboru podrobnú analýzu,“ prezradil 56-ročný kouč a vyjadril sa aj o svojej budúcnosti. „Neznášam prehry, ale na druhej strane ma posúvajú vpred. Chcel by som pokračovať aj ďalej, ale to bude na výbore. Nebojím sa kritiky zo strany fanúšikov, hoci na týždeň asi vypnem internet. Uvedomujem si, že nesiem zodpovednosť, a preto som ochotný rozumne debatovať.“

Šupler, ktorý ako lodivod slovenského výberu vytiahol národný tím z C-kategórie do Áčka sa vyjadril aj na adresu hráčov z NHL. „Ja som každému poďakoval za snahu a prístup. Treba to vidieť kontinuálne. Pre nás je veľkým plus, že hokejisti zo zámoria sú ochotní reprezentovať. Aj preto si ich vážim, a to nielen ako výborných hráčov, ale aj ako osobnosti. Musíme na nich stavať. Sú to ťahúni mužstva. Veľmi ma však potešili i hráči z extraligy. Výborný turnaj odohral Roman Kukumberg i Marek Uram. To je veľké plus,“ dodal.

debata chyba