Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy! Zranení sú Starosta i Demitra

Slovenská hokejová reprezentácia prišla v priebehu 24 hodín o druhého obrancu. Po Richardovi Stehlíkovi, ktorý ma hlbokú tržnú ranu na nohe, sa v zápase s Bieloruskom zranil aj Tomáš Starosta. Z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

06.05.2007 19:05
Pavol Demitra a Marián Hossa
Pavol Demitra a Marián Hossa
debata

Rodáka z Trenčína v 29. minúte nepríjemne narazil na mantinel Demagin. Opora ruského Nižnekamsku sa viac na ľade už neobjavila. „Mám vyskočené ľavé rameno, doktor mi ho vrátil späť. Podobné zranenie som mal už na začiatku sezóny. V priebehu pondelka – utorka uvidíme, aké je to vážne. Lekár hovorí, že mi to môže vyletieť pri hociktorom pohybe. Veľmi ma to nebolí, len pri dvíhaní ruky do vyšších polôh cítim bolesť,“ hovoril po zápase Tomáš Starosta, ktorý pre podobné zranenie počas fínskeho sústredenia Nižnekamska vynechal len jeden zápas. Teraz by chcel vyskúšať špeciálnu ortézu, aby zistil ako rameno reaguje.

Kým samotný hráč by ešte na turnaji chcel nastúpiť, lekár mu to veľmi neodporúča a skôr sa prikláňa k tomu, že Starosta na turnaji skončil. „Rameno sme mu napravili, je to však opakovaný úraz a existuje veľká pravdepodobnosť, že môže dôjsť zasa k luxácii. Už by nemal pokračovať v turnaji, aj keď teoreticky je to možné,“ uviedol lekár Jančovič.

Šancu debutovať na turnaji tak s najväčšou pravdepodobnosťou dostane obranca Slavie Praha a od novej sezóny posila švédskeho Färjestadu Dominik Graňák. „Tá možnosť tu je. Ešte som sa o tom s trénermi nerozprával, uvidíme, ako to bude aj s NY Rangers, kde teoreticky prichádza do úvahy aj účasť Marcela Hossu,“ povedal Graňák.

Lekára Jančoviča trápi aj aktuálny zdravotný stav Pavla Demitru. Center slovenského elitného útoku si v priebehu druhej tretiny súboja s Bieloruskom natiahol väzy v pravom kolene a zápas dohral iba s pomocou tabletiek. „Jedna z možností je, že v ďalšom stretnutí nenastúpi. Je to bolestivé, ale uvidíme, čo sa počas voľných dní s tým bude dať robiť. Keby sme to riešili ortézou, jeden zápas by mohol odohrať. Veľa bude záležať na našej komunikácii a tom, ako sa bude jeho stav vyvíjať v nasledujúcich dvoch dňoch,“ dodal Jančovič. Pozitívom je aspoň to, že ani jeden zo zranených Slovákov nemusí zatiaľ navštíviť nemocnicu.

debata chyba