Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík o Česku: Je to veľké víťazstvo

Fantázia! Slovenskí hokejisti dali výkonom i výsledkom zabudnúť na dve prehry s Kanadou a Amerikou a v prestížnom súboji s Českom vyhrali 3:2. Hrdinom duelu bol Marián Gáborík, ktorý strelil víťazný gól a podieľal sa aj na úvodnom zásahu Pavla Demitru. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

05.05.2007 21:40
Marián Gáborík dáva gól Foto:
Marián Gáborík (v modrom drese) elegantne prekonal reprezentačného brankára českého mužstva Romana Čechmánka. Rýchleho slovenského útočníka nestačil zabrzdiť ani Michal Barinka (vľavo dole).
debata

Ako by ste zhodnotili zápas?
Hrali sme oveľa, oveľa lepšie ako proti zámorským tímom, najmä v obrane. Prehusťovali sme stredné pásmo, výborne nám zachytal brankár Karol Križan. Darilo sa nám narúšať české útoky, a potom vyrážať do brejkových situácií. Rozhodla naša trpezlivosť.

Na súpera ste nevybehli, ale hrali najmä „českým spôsobom“ s dôrazom na obranu.
O to nám išlo. Chceli sme hrať čo najviac pozorne v defenzíve. Nedostali nás pod tlak ani po tom, čo strelili prvý gól. Nastupovali sme do zápasu s tým, že na ľade odovzdáme všetky sily.

Konečne sa začalo dariť aj vašej formácii, veď ste sa postarali o dva góly. Je to už teda všetko tak, ako má byť?
Hralo sa nám výborne. Vytvárali sme si množstvo šancí, dostávali sme ich pod tlak. Veľmi nám pomohla hra na krátke striedania, tak 20– až 30– sekundové. Točili sme štyri útoky a boli stále pripravení bojovať.

Nebáli ste sa o výsledok, keď znížili na 2:3?
Vôbec. Boli sme s tým vyrovnaní, a tlak sme teda necítili. Už nemalo zmysel sa vrhať do útoku, nahodili sme puk a sústredili sme sa na bránenie.

V závere ste mohli pridať ešte jeden gólik, no rozhodli ste sa prihrať…
Videl som tam voľného Mariána Hossu, a tak som sa nechcel ulakomiť. Hráme jeden pre druhého, a tak to má byť. Pri prvom góle odviedol výbornú prácu Miro Šatan, zbadal som, že Čechmánek vybehol, a tak som rýchlo strieľal.

Triumf a skvelá hra vám môžu dodať síl do ďalších zápasov a ešte viac nabudiť fanúšikov.
Je to pre nás veľké víťazstvo. Sústredili sme sa na tento zápas a bojovali nielen kvôli bodom, ale aj pre fanúšikov. Hádam nás budú povzbudzovať aj naďalej.

Veľké oslavy asi nebudú, keďže o pár hodín vás čaká zápas s Bieloruskom.
Presne tak, musíme si trochu vyložiť nohy, rýchlo sa zregenerovať a myslieť už na Bielorusov. Teraz nemôžeme poľaviť.

debata chyba