Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Šupler: Česi sú obyčajný súper

Dve víťazstvá, dve prehry, no len tri body. Systém turnaja je neúprosný a slovenský tím sa tak už musí vzchopiť a zabojovať proti Česku. Tréner Július Šupler po tréningu najskôr analyzoval príčiny prehry so zámorskými tímami, potom sa vyjadril aj k možným zásahom do zostavy. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

04.05.2007 14:07
debata

Kanada i Amerika nás porazila. Čo rozhodlo?
Obe mužstvá hrali veľmi dobre v defenzíve, získavali nastreľované puky a samozrejme musím priznať, že kľúčové boli aj presilovky. Najmä Kanada ich hrala veľmi dobre, veď nám dali tri góly. V oboch zápasoch sme si dokázali vytvoriť aj tlak, ale realizácia bola slabá. V druhom stretnutí proti USA sme hrali nervózne a dva góly súpera padli po našich hrúbkach. Snaha v mužstve bola, ale nedokázali sme výsledok už otočiť. Treba však spomenúť aj skutočnosť, že oba tímy sú poskladané z hráčov z NHL. Možno to nie sú veľké mená, ale rozhodne sú to dobrí hokejisti, najmä v defenzíve.

Hráčov z NHL však máme na súpiske aj my…
Ja si veľmi cením, že sa po náročnej sezóne v profilige rozhodli prísť a posilniť Slovensko. Ešte máme pred sebou zápasy a verím, že sa do správneho herného rytmu už dostanú.

Kanada i Amerika však má v tíme hráčov zo zámoria a tí sa bez problémov stihli aklimatizovať.
Naši chalpci sú skúsení a mali by sa s tým vyrovnať, to je pravda. Tak to v športe niekedy býva. Stále však verím v našu účasť v štvrťfinále.

Chystáte na zápas s Českom zmeny v zostave?
To sa ešte rozhodneme, ale nevylučujem to. Som trpezlivý a hráčom dôverujem. Pripúšťam však, že zmeny nastať môžu. S hráčmi budeme mať sedenie a všetko si prejdeme s každou päťkou zvlásť. Ak sa rozhodneme pre zásadné kroky, stane sa tak už pred rozkorčuľovaním pred zápasom.

Je teda možné, že sa rozdelí aj zámorský útok Gáborík-Demitra-Hossa?
Pripúšťam to, hoci zmena úspech zna­menať nemusí. Hlavne nech nám to pôjde lepšie.

Proti Česku sa nám málokedy zvykne dariť. Čo bude na nich platiť?
Prosím vás, neberte to už tak, že zápas s Českom je pre nás najdôležitejší. Je to súper ako každý iný, žiaden kľúčový. Nevidím rozdiel v tomto zápase oproti duelu s Bieloruskom.

Ale v momentálnej situácii je zápas s Čechmi kľúčový.
Nebudem to komentovať.

debata chyba