Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kruppovi s Čechmi vyšiel ťah s brankármi

Hokejisti Nemecka sa postarali o prvé prekvapenie ME v Moskve, keď v zápase F-skupiny v Mytišči zdolali Česko po sústredenom výkone a výbornej hre v defenzíve 2:0. Pre Čechov mal byť zápas ďalšou hladkou záležitosťou, napokon sa s húževnatým súperom natrápili a v Rusku zaznamenali prvú prehru.

04.05.2007 11:32
debata

Po pasivite v prvej tretine sa v ďalšej trochu spamätali a v záverečnej už na ľade dominovali, výborného Dimitrija Kotschnewa však neprekonali ani jedným z 21 streleckých pokusov.

„Všetkých nás prehra mrzí. Až do posledných chvíľ som veril, že zápas otočíme. Neúspech však nemôže v našom tíme spôsobiť nejakú psychickú traumu. Vyhrali sme tri zápasy po sebe, po jednej prehre nemôžeme skloniť hlavy,“ hovoril po zápase tréner Alois Hadamczik.

Kouč Čechov dodal: „Na súpera sme nenašli recept. Nemci v závere iba vyhadzovali puky. My sme hrali aktívne, mali šance. Dobre im zachytal brankár. My sme sa snažili meniť zostavu, tempo hry, nič nám nevyšlo.“

Česko sa najbližšie v sobotu stretne so Slovenskom. V prestížnom dueli pôjde o veľa, Slováci prehrali posledné dva zápasy, Česi neuspeli s Nemeckom. „Je to pre nás nepríjemné, lebo nás bude čakať ďalší ťažký zápas. Čakali sme, že budeme doňho vstupovať z lepšej pozície. Musíme sa poučiť. Pred Slovákmi potrebujú hráči zregenerovať a odpočinúť. Aj ďalší zápas sa začína od 0:0,“ dodal Alois Hadamczik.

Nemeckému trénerovi Uwemu Kruppovi vyšiel ťah s brankárom Kotschnewom. V prvej fáze turnaja dal možnosť všetkým trom svojim gólmanom – Kotschnewovi, Oliverovi Jonasovi i Dimitriovi Patzoldovi. „Dal som na radu svojho asistenta Klausa Merka. Urobili sme rozhodnutie na základe našich pocitov. Dimitrij tvrdo trénoval. Som šťastný, že sme spravili dobrý výber,“ uviedol nemecký hlavný kouč Uwe Krupp.

debata chyba