Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov čaká opäť tuhý boj o štvrťfinále

Bieda a strata šiestich bodov. Taká nepriaznivá je bilancia hokejistov Slovenska po dvoch predchádzajúcich zápasch s reprezentáciami zo zámoria. Posledného v základnej skupine proti Kanade a prvého v osemfinálovej proti USA. Z dejiska šampionátu od redaktora Pravdy.

04.05.2007 05:57
debata

Otázka, z ktorého miesta by bolo dobré ísť do kľúčového siedmeho štvrťfinálového zápasu sa otáča na kalkuláciu: čo treba urobiť, aby sa tam Slováci dostali? Pripomenieme, že pred rokom medzi najlepších osem prekĺzli s cudzou pomocou.
Situácia nie je kritická, ale stav bojovej pohotovosti a ostražitosť je namieste.

Matematika hovorí, že z ďalších dvoch zápasov zabezpečuje postupovú istotu jedno trojbodové víťazstvo – a za istých okolností ani to nemusí stačiť. Najbližším súperom je v sobotu Česko, ďalším v nedeľu Bielorusko. S výkonom, aký ukázali Slováci proti USA, by sotva šli ďalej. Po každej prehre totiž oťažievajú nohy, hlavu otáča psychika.

Slovensko zatiaľ proti silnejším súperom nehralo dobre, preto sú namieste obavy. Za očkávaním zaostáva najmä Demitrov útok. Nedáva góly, nie je hrozbou. Tréner Július Šupler mu zatiaľ dôveruje. „Všetci traja mali krátku hernú prestávku. Po náročnm zápase proti Kanade sme na druhý proti USA nastúpili po šestnástich hodinách. Chalani veľmi chceli – a vtedy to zvyčajne nejde. Súperi ich pozorne strážia, no verím, že v ďalších zápasoch ukážu, čo v nich je. Považujem to za otázku času. Dúfam, že to zvládnu,“ zdôraznil. Neuvažuje o rozdelení Demitrovho útoku? „,Aj taký variant prichádza do úvahy. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,“ dodal.

Málokedy sa stáva, že fanúšikovia Šuplerových zverencov vypískajú. Kým po prehre s Kanadou im za úsilie vyrovnať zatlieskali, počas druhej tretiny včerajšieho zápasu sa ozval piskot. Tak zle slovenská hokejová reprezentácia dlho nehrala. Podstatu vystihol kapitán Miroslav Šatan: ani srdce, ani vôľa.

Najmä táto pridaná hodnota chýbala. Ak po prehre s Kanadou povedal, že jej pozitívom bolo vyrovnanie dvojgólového manka, tak po včerajšku je istota v tom, že horšie to už byť nemôže. Ale – nikdy nehovor nikdy. Američania si totiž prevahu vynútili takpovediac slovenskými zbraňami: výbušnosťou, dravosťou, sršňovitosťou. Aj počas slovenskej presilovky sa dostávali do šancí, ich ľahkosť ostro kontrastovala so slovenskou nemohúcnosťou.

„Nestíhali sme, na únavu sa však nemôžeme vyhovárať. Musíme sa sústrediť na odstránenie vecí, ktoré sme robili zle a pripraviť sa na ďalší zápas. Turnaj sa predsa ešte nekončí. Dôležité však je, aby sme sa zlepšili sa vo všetkých možných činnostiach, aké len môžu byť,“ vystihol podstatu obranca Zdeno Chára. Niet čo dodať.

debata chyba