Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halák, či Križan? Šupler zatiaľ nevie

Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala napoludnie na tréningovej ploche v Mytišči oficiálne fotenie a následne i tréning, na ktorom sa po prvý raz na majstrovstvách sveta v Moskve predstavili zverenci trénera Júliusa Šuplera v kompletnom zložení.

01.05.2007 12:52 , aktualizované: 13:49
debata

Pod dohľadom Zdena Cígera si proti sebe na jednu bránku zahrali čierni a bieli (Štrbák, Starosta, Radivojevič, Kukumberg, Somík vs. Chára, Podhradský, Uram, Kapuš a Šatan), Miroslav Miklošovič dával pozor na červených a modrých (Graňák, Stehlík, Surový, Čiernik, Kováčik vs. Jurčina, Harant, Hossa, Demitra a Gáborík).

Šupler si na stredovej červenej čiare prihrával s tretím brankárom Branislavom Konrádom a zvyšní dvaja (Podkonický a Melichárek) v žltých dresoch korčuľovali v strednej tretine ľadovej plochy. Po tejto rozcvičke, ktorú si všetci hokejisti viditeľne užívali, prišli na rad tradičné cvičenia útočných a obranných formácií, resp. štandardných situácii.

„Chalani sa na súboj proti Kanade tešia, lebo kvalitou súpera rastie aj ich výkon. Zápas síce bude ťažší, no z hľadiska nabudenia hráčov to bude jednoduchšie. Bude to asi útočný zápas,“ povedal po tréningu Šupler. Tréner nečaká, že by sa mohla proti Kanade zopakovať situácia z prvého stretnutia proti Nórom, kedy odohrali jeho zverenci duel s jediným vylúčením.

V zložení útokov kormidelník Slovákov žiadne zmeny neplánuje, v otázke brankára ešte nie je rozhodnutý. „To ešte budeme riešiť. Vyšla nám stratégia, že v prvom zápase chytal Halák a v druhom Križan. Myslím si, že je dobre, keď sú v tíme dvaja kvalitní gólmani. Otázka jednotky sa vykrištalizuje časom, nechceme to unáhliť,“ uzavrel Šupler.

Hokejisti budú relaxovať v Kremli

Hokejisti sa poobede vyberú na Červené námestie a na návštevu Kremľa. Na tento nevšedný zážitok sa teší väčšina zverencov trénera Júliusa Šuplera, niektorí sa však prehliadky sídla prezidenta Vladimira Putina nezúčastnia. „Ja som tam zatiaľ nebol a ani sa nechystám. Musím si vybaviť nejaké iné veci,“ povedal Martin Štrbák, ktorý pozná Moskvu veľmi dobre a preto ho samotné Červené námestie neláka. Naopak túto príležitosť si nenechá ujsť obranca Dominik Graňák: „Celkom sa na to teším. Normálni ľudia sa tam len tak ľahko nedostanú, a keď máme takúto možnosť, prečo by som nešiel. Červené námestie som už videl, boli sme tam druhý deň, keď sme mali trošku voľna. Vtedy ešte bolo otvorené.“

Strelec dôležitého tretieho gólu v pondelňajšom stretnutí proti Nemecku Richard Kapuš po tréningu ešte nevedel, či pôjde s mužstvom. „Zatiaľ som sa nerozhodol, ale asi áno. Ešte som v Kremli nebol. Minimálne nám to spestrí tunajší program, keďže doteraz to je najmä o cestovaní hotel – hala a späť. Dnes to tam navyše môže byť zaujímavejšie o to, že domáci budú oslavovať prvý máj,“ povedal skúsený center.

debata chyba