Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitánom Slovákov na MS bude Šatan

Po dvojročnej prestávke si oblečie dres s kapitánskym C na drese strojca slovenských medailových úspechov na MS Miroslav Šatan. Jeho asistentmi budú Zdeno Chára a Martin Štrbák, ktorý svoju pozíciu uvoľní v neskoršej fáze Pavlovi Demitrovi. Priamo z dejiska MS od redaktora Pravda.sk.

28.04.2007 12:25
debata

„V minulosti boli ohľadom toho nejaké problémy, tak sa tréneri teraz rozhodli, aby si kapitána určila kabína, a tak sa aj stalo. Dôvera spoluhráčov ma veľmi potešila,“ priznal sa odchovanec topoľčianskeho hokeja, ktorý bol naposledy „vodcom“ národného tímu vo štvrťfinále svetového šampiontu na MS v Rakúsku 2005. O rok neskôr v lotyšskej Rige zastávali tento post Marián Hossa a Richard Kapuš, na olympiáde v Turíne bol kapitánom Pavol Demitra.

Po príchode minnesotského dua Marián Gáborík – Branko Radivojevič musel kouč Šupler čiastočne pozmeniť zloženie útokov. Radivojevič trénoval v druhom útoku s Romanom Kukumbergom a Radoslavom Somíkom, čím sa na post desiateho útočníka posunul Tibor Melichárek. Slovanista Kukumberg si spoluprácu s hráčom z NHL Radivojevičom pochvaľoval. „Poznáme sa už dlhšie, veď sme spoločne hrali aj na juniorských majstrovstvách sveta. Mne je viac-menej jedno, s kým budem hrať, dôležité je, aby nám to klapalo v zápase.“ Jeden z najtechnickej­ších útočníkov slovenskej extraligy sa potešil okrem nového spoluhráča v útoku aj z príchodu klubového partnera Marka Urama. „Bolo to príjemné prekvapenie, že prišiel. Chcel som s ním byť aj na izbe, no nevyšlo nám to, ale veď nevadí,“ dodal Kukumberg.

Uram, ktorému robí spolubývajúceho v hoteli Karol Križan, sa prepracoval z úlohy náhradníka až do prvého útoku a zahrá si vo formácii s Miroslavom Šatanom a Richardom Kapušom. „Po príchode som sa rozprával s trénerom Šuplerom, ale obsah nášho rozhovoru si nechám pre seba,“ povedal najlepší hráč play-off slovenskej extraligy Uram.

Pravdepodobná zostava Slovenska: Halák – Jurčina, Stehlík, Chára, Podhradský, Štrbák, Starosta – Šatan, Kapuš, Uram – Surový, Kováčik, Čiernik – Radivojevič, Kukumberg, Somík – Melichárek.

debata chyba