Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédom hráči z NHL nechýbajú

Švédska hokejová reprezentácia sa do dejiska hokejových majstrovstiev sveta Moskvy presunula vo štvrtok zo Štokholmu spolu s Američanmi. Na palube lietadla nechýbal ani Jörgen Jönsson, ktorý sa predstaví už na svojom dvanástom svetovom šampionáte.

27.04.2007 11:56
debata

Švédi sa na turnaji nemôžu oprieť o svoje hviezdy z NHL, zámorskú profiligu zastupuje len Alexander Steen z Toronta. Jönssonovi to však nevadí. „Veď kvalitu máme aj v Európe. Už po Turíne sme nemali v Rige veľa hráčov z NHL a napokon sme získali zlato. Naša krajina má veľa kvalitných hokejistov a budeme hrať s tými, ktorých máme,“ povedal Jönsson po príchode pre ruské médiá.

Tréner Bengt-Ake Gustafsson priznal, že po skončení klubovej sezóny nekontaktoval Petra Forsberga. „Každý vie, že Peter má vážne problémy. Len nedávno absolvoval ťažkú operáciu. Nevidel som zmysel, aby som ho preto volal na majstrovstvá sveta. A chcem dodať, že z NHL už nikoho nečakáme a bodka,“ povedal na tému hráči z NHL Gustafsson, ktorý po prílete do Moskvy potvrdil, že Kristiana Huseliusa z Calgary na šampionát zatiaľ nepozve.

debata chyba