Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakané: Uram cestuje na šampionát!

Hokejový útočník bratislavského Slovana a najlepší hráč play-off slovenskej extraligy Marek Uram sa napokon po odrieknutí Ladislava Nagya predsa dostal do nominácie trénera Júliusa Šuplera na majstrovstvá sveta v Moskve. Do ruskej metropoly odletel za výpravou vo štvrtok.

26.04.2007 07:36
debata

Uram napokon dostal prednosť pred Františkom Skladaným, ktorý pôvodne figuroval ako druhý náhradník a po odrieknutí štartu Ladislava Nagya mal cestovať za mužstvom do Moskvy.

Vo štvrtok musia tréneri slovenskej hokejovej reprezentácie napísať na súpisku minimálne 15 hráčov a dvoch brankárov. Podľa predpokladu by na „čakačke“ mali zostať práve Uram a Andrej Podkonický. Tých budú môcť dodatočne zapísať na súpisku po skončení základnej fázy MS.

TU NÁJDETE EXKLUZÍVNY ROZHOVOR S MAREKOM URAMOM****

„Tréner Július Šupler nepovažoval za najvhodnejšie postaviť Urama do pozície druhého čakateľa, ale tým, že sa veci vyvinuli do súčasnej podoby, dostal hrdina extraligového finále pozvánku. Marek Uram sa pripojí k výprave už vo štvrtok,“ informoval z Moskvy hovorca SZĽH Peter Dobiaš.

Slovenský tím absolvuje vo štvrtok od 11.00 moskovského času 45-minútový tréning. Realizačný tím po stredajšej ceste do Moskvy, ktorá nasledovala iba niekoľko hodín po utorňajšom košickom dueli s Bieloruskom, zvolili na štvrtkové popoludnie osobné voľno. Na programe je portrétové fotografovanie hráčov pre potreby IIHF.

Večer absolvujú hráči predšampionátovú inštruktáž so supervisorom IIHF Jurajom Okoličánym, ktorý spresní výklad niektorých pravidiel.

debata chyba