Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Som fit a chcem získať medailu

Ako prvý z elitných slovenských hokejových útočníkov pôsobiacich v zámorskej NHL, ktorí sa rozlúčili so súťažou po 1. kole play off a posilnia reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Moskve (27. apríla - 13. mája), pricestoval v utorok v popoludňajších hodinách na Slovensko krídelník Minnesota Wild Marián Gáborík.

24.04.2007 19:12
debata

Dvadsaťpäťročný rodák z Trenčína vynechal takmer polovicu uplynulej sezóny, no momentálne sa cíti zdravotne v poriadku a teší sa na šampionát.

„Rozprával som sa s generálnym manažérom Dougom Risebroughom, a ten mi štart na majstrovstvách sveta odobril. Teším sa a dúfam, že mi vydrží zdravie. Pri mojom rozhodovaní išlo predovšetkým o to, či ma pustí manažment klubu. Tam to bolo napokon v poriadku, takže už nebol žiadny problém. Aj keď generálny manažér mi prízvukoval, že keď sa nebudem cítiť stopercentne v poriadku, nemám to preháňať,“ povedal bezprostredne po pristátí na letisku vo Schwechate a prekročení hraníc odchovanec Dukly Trenčín.

Gáborík zároveň potvrdil, že dôležitú úlohu zohrávali pri jeho rozhodovaní aj ostatní Slováci v NHL: „Spolu s Mariánom Hossom, Paľom Demitrom, Brankom Radivojevičom či Lacom Nagyom sme debatovali a rozoberali celú situáciu. Som naozaj rád, že sa napokon vytvorila takáto partia a myslím si, že budeme mať veľmi kvalitný tím.“

Gáborík je jedným z mála špičkových slovenských hokejových reprezentantov, ktorý ešte nemá z majstrovstiev sveta dospelých na svojom konte žiadny cenný kov. Práve do Moskvy ide s cieľom túto bilanciu definitívne zmeniť. „Dúfam, že konečne príde ten čas a získam medailu. Ja osobne veľmi rád reprezentujem, v tejto sezóne som navyše vynechal veľa zápasov a práve preto si chcem jej záver spríjemniť majstrovstvami sveta. Verím, že budeme hrať dobre a každý vydá zo seba maximum,“ skonštatoval Gáborík.

Zatiaľ presne nevie, aká je súčasná skladba reprezentácie SR: „Niečo som videl na internete, ale ťažko povedať, čo má tréner Šupler v pláne. Trochu sa to určite obmení, ja sa už veľmi teším. Myslím si, že by sa mohol dať znovu dokopy môj útok s Mariánom Hossom a Pavlom Demitrom.“

Gáborík by sa mal spolu s Brankom Radivojevičom letecky presunúť do Moskvy v piatok a mohol by tak byť k dispozícii trénerovi Šuplerovi už na sobotňajší úvodný duel základnej C-skupiny proti Nórsku. Ich spoluhráč z tímu Wild Pavol Demitra sa spolu s Mariánom Hossom do ruskej metropoly presunú tak, aby boli k dispozícii na druhý duel v pondelok proti Nemcom.

„Tento zápas nesmieme podceniť. Potom hráme proti Nemcom, ktorí sú vždy nepríjemní, Kanada má rovnako výborný tím. Očakávam veľmi kvalitný hokej, pričom prvé tri stretnutia musíme odohrať čo najlepšie a potom už ísť od zápasu k zápasu,“ uviedol Marián Gáborík.

Po skončení majstrovstiev sveta sa Gáborík vracia späť do Minnesoty, kde ho čakajú pohovory so zástupcami klubu: „Budem sa rozprávať s generálnym manažérom, kondičným trénerom ako aj fyzioterapeutmi o mojej príprave na novú sezónu. Uvidíme, možno niečo zmeníme, aby som predišiel zdravotným komplikáciám z minulosti.“

debata chyba