Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Prídem, ako som sľúbil

Dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie, majster sveta spred piatich rokov Miroslav Šatan sa po dvoch rokoch vracia do slovenského tímu na majstrovstvá sveta.

23.04.2007 05:59
debata

Trénerovi Júliusovi Šuplerovi účasť na MS v Moskve prisľúbil už dávnejšie, a s potvrdením neváhal. Okrem Šatana potvrdili účasť aj Pavol Demitra, Marián Gáborík, Marián Hossa, Branko Radivojevič, dnes by mal rozhodnutie oznámiť Richard Zedník.

Kedy sa pripojíte k reprezentačnému výberu?
Teraz to ešte presne neviem. Plán cesty by sme mali doriešiť najneskôr v pondelok. Chcem prísť tak, aby som šampionát stihol od začiatku. Z New Yorku sa do Moskvy budem presúvať zrejme vo štvrtok alebo v piatok.

Kedy ste sa definitívne rozhodli, že prídete?
Rozhodnutie padlo hneď, ako sme vypadli v sérii štvrťfinále Východnej konferencie s Buffalom. V sobotu som telefonoval s trénerom Šuplerom. Povedal som mu, že tak, ako som sľúbil, prídem hneď, ako budem voľný.

Rozprávali ste sa o tom, s kým by ste mali nastúpiť v útoku?
Tréner mi naznačil niektoré možnosti. Definitívna podoba útokov však bude záležať na tom, ktorí hráči do Moskvy napokon prídu.

Čakajú vás ešte povinnosti v zámorí?
V nedeľu som mal stretnutia s trénermi, generálnym manažérom a výstupnú zdravotnú prehliadku.

Na čo sa v NHL zameriava zdravotná prehliadka?
Ide o všeobecné vyšetrenie, klub sa musí presvedčiť, či hráči na konci sezóny nemajú zdravotné problémy. Ak niektorých trápia staré zranenia, diskutujú s lekármi o tom, ako ich počas leta riadne doliečiť.

S play-off ste sa rozlúčili v piatich zápasoch. Ako ste boli v tíme spokojní so sezónou?
Naším základným cieľom bolo dostať sa do play-off. To sa podarilo, v prvom kole sme však natrafili na najťažšieho možného súpera. Aj so spôsobom, ako sme sériu proti Buffalu odohrali, sme spokojní. Ostal však v nás pocit, že za určitých okolností sme mohli aj vyhrať.

Čo vám na úspech proti Buffalu chýbalo?
Ešte počas sezóny sme sa všetci v tíme zhodli, že naším problémom boli slabé presilovky. Vyriešiť sa nám ho ale nepodarilo. O rok sa v nich musíme zlepšiť. Teraz nás možno pripravili aj o väčší úspech.

Vy sám ste sa s play-off rozlúčili gólom a asistenciou. Dostávate sa na záver sezóny do optimálnej formy?
V Buffale sme dlho prehrávali, silný záver sme však ukázali ako tím. V tretej tretine sme strelili tri góly, ani tie však nestačili.

Deväť sekúnd pred koncom vám brankár Buffala zmaril veľkú šancu na vyrovnanie. Mohlo priniesť obrat?
Brankárovi Millerovi sa vtedy podaril najväčší zákrok celej série. Ani som nevedel, ako sa mu tú strelu mohlo podariť zneškodniť… 

debata chyba