Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemcom bude na MS chýbať Marco Sturm

Hokejisti Nemecka sa na blížiacom sa svetovom šampionáte v Moskve (27. 4. - 13. 5.) predstavia bez elitného útočníka Marca Sturma. Spoluhráč Zdena Cháru z tímu Boston Bruins si nechal po sezóne niekoľko dní na rozmyslenie a napokon oznámil, že sa k reprezentačnému tímu nepripojí.

19.04.2007 15:13
debata

„Marco nepríde, lebo potrebuje po sezóne pauzu. A keď to povie hráč jeho formátu, rešpektujem to. Veľmi si vážim, že vlani prišiel do Amiens a pomohol nám vybojovať postup do elitnej kategórie,“ uviedol tréner Nemecka Uwe Krupp.
Kormidelník Nemcov aktuálne doplnil káder pripravujúci sa na šampionát o trio z majstrovského Mannheimu: obrancov Felixa Petermanna a Martina Ancicku, ako aj útočníka Christopha Ullmanna. Jeho zverenci sa pred odchodom do Moskvy predstavia ešte vo dvoch prípravných zápasoch vo štvrtok a sobotu v Herisau resp. Rapperswile proti Švajčiarom.
Nemci budú na MS 2007 v Moskve jedným zo súperov Slovákov v základnej C-skupine. Stretnutie Slovensko – Nemecko je na programe v pondelok 30. apríla v aréne Mytišči.

O miestenku bude bojovať aj Malmivaara

O šancu zúčastniť sa v drese fínskej reprezentácie na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve sa pobije aj obranca Olli Malmivaara. Dvadsaťštyriročný zadák sa pridal po skončení bojov v AHL k tímu Suomi a nastúpiť by mal už vo štvrtok v prvom zápase o 3. miesto v Euro Hockey Tour v Helsinkách s Českom. Bývalý fínsky mládežnícky reprezentant má za sebou premiérový ročník v zámorí, do prvého tímu New Jersey, ktorý ho získal z Chicaga, sa však nedostal a hral iba v AHL za Lowell. V 60 stretnutiach nazbieral 11 bodov (1+10) a 44 trestných minút.

Ukrajinci už aj so Zavaľňukom

K ukrajinskej hokejovej reprezentácii sa už pridal aj Viačeslav Zavaľňuk, ktorý získal ruský titul s Metallurgom Magnitogorsk. Zavaľňuk sa tak stal jedným z mála ukrajinských hráčov pôsobiacich v ruskej superlige, ktorí nastúpia na svetovom šampionáte v Moskve. Účasť odriekli z rôznych dôvodov Ďačenko, Michnov, Varlamov, Razin, Simčuk, Šachrajčuk, Ostrouško či Kasjančuk. Viacerí Ukrajinci sa na radu svojich agentov obávajú, že by účasťou na MS prišli o štatút domáceho hráča v ruskom klube. Ukrajina bude na svetovom šampionáte v Moskve hrať v D-skupine s Ruskom, Fínskom a Dánskom.

debata chyba