Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rusko? Hlinka rád spomína na Petrohrad

Posledný zo stredajšieho predpoludňajšieho rozkorčuľovania odchádzal Zdeno Chára. Kým jeho spoluhráči zo slovenskej reprezentácie už šli do spŕch, obranca s najprudšou strelou zo zápasu hviezd NHL ešte krúžil po obvode ľadovej plochy.

19.04.2007 06:16
debata

Kým Chára doháňa krátky výpadok po základnej časti, útočník Miroslav Hlinka z herného tempa nestačil vypadnúť.

V sobotu v drese Pardubíc dohral finálovú sériu proti pražskej Sparte. „Sezóna sa pre nás skončila sklamaním, lebo prehra vo finále sa inak nazvať nedá, ale druhé miesto považujem vo veľmi vyrovnanej českej extralige za úspech,“ pripomína s odstupom času.

Koľko trvá vnútorné preladenie z finálovej klubovej hektiky na predšampionátovú prípravu? „U mňa nie dlho, s trénermi som sa dohodol rýchlo. Je to jednoduché: ak ma budú chcieť, rád ostanem, ak nie, pôjdem domov – a na dovolenku. Pre majstrovstvá sveta sa oplatí predĺžiť si sezónu,“ hovorí už hladko oholený kapitán Pardubíc – až na miesto na brade, kde má pár stehov. „Strojčekom som dával dole šesťtýždňové strnisko. Niečo mi ešte ostalo, to som si ešte nemohol stiahnuť,“ hovorí na zošívanú pamiatku na finálovú sériu.

Hlinka patrí v Šuplerovej partii k najskúsenejším, môže porovnávať. Vníma nejaký rozdiel v atmosfére v kabíne? „Nie je. Chalani sú dobrí povahovo, vždy je tu fajn, vládne pohoda. Väčšinu hráčov poznám, absolvoval som aj dva zrazy reprezentácie počas sezóny. Všetko beží tak ako v minulých rokoch.“

V súvislosti s Ruskom pripomenie príjemnú i negatívnu skúsenosť. "Najkrajšia sa spája so ziskom striebornej medaily z Petrohradu spred siedmich rokov – prvej slovenskej z majstrovstiev sveta. Nerád sa však vraciam k môjmu pôsobeniu v moskovskom Dyname v sezóna 2003/2004.

Nevydržal som do konca – nedalo sa. Odišiel som po prelome rokov, nemalo význam predlžovať pobyt. Našťastie, chuť som si napravil ziskom titulu v Zlíne. Moskva je však krásne mesto. Ale – slovenskú reprezentáciu tam zahltí svetový hokej, na obdivovanie pamätihodností veľa času nebude," zdôraznil.

debata chyba