Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šampionát nepôjde ani gólman Staňa

Na pondelkovom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v Trenčíne pred tretím týždňom prípravy na majstrovstvá sveta v Moskve sa trénerovi Júliusovi Šuplerovi hlásili už aj Jaroslav Halák, brankár tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens a obranca českého majstra Sparty Praha Richard Stehlík.

16.04.2007 19:22
debata

„Z pozvaných chýba iba brankár Miroslav Hála, ktorý má zvýšenú teplotu, berie antibiotiká a nemôže trénovať. Hráči absolvovali počas dvoch dní voľna individuálne tréningy a všetci až na Hálu prišli na zraz bez zdravotných komplikácii,“ prezradil tréner Šupler.

V utorok sa k mužstvu pripravujúcemu sa opäť v Trenčíne pripojí aj doposiaľ najväčšia hviezda slovenského výberu obranca Boston Bruins Zdeno Chára. Ten priletí zo zámoria v utorok ráno a pred desiatou má naplánovaný krátky brífing s novinármi. Ďalším novým mužom v prípravnom kempe bude útočník Pardubíc Miroslav Hlinka.

Realizačnému tímu sa komplikuje situácia s brankármi, keď po Petrovi Budajovi a Jánovi Lašákovi nepríde ani Rastislav Staňa. A navyše, zložité to je aj v prípade Karola Križana. "Križan mi pred posledným finálovým zápasom švédskej elitserien prisľúbil účasť na šampionáte, ale v tomto dueli si natiahol slabiny. Napriek problémom príde do tréningového kempu a až po návrate na Slovensko uvidíme rozsah jeho zdravotných problémov.

Rovnako Staňa mal v poslednom období komplikácie so slabinami a po konzultácii s tímovým lekárom definitívne na MS nebude hrať," prezradil tréner Šupler. „Za posledné dva týždne som zažil už nejaké sklamania, a preto sa nechcem ohľadom možného príchodu hráčov zo zámoria pohybovať v nereálnej rovine. Budeme sledovať vývoj situácie a budeme pripravovať ďalšie alternatívy. Keď to bude aktuálne, podnikneme ďalšie kroky.“

Odchovanec skalického hokeja Richard Stehlík sa k mužstvu pripojil už dva dni po zisku majstrovského titulu v drese Sparty Praha. „Trénerovi Šuplerovi som povedal, že som pripravený ihneď pripojiť sa k mužstvu. Chcem sa udržať v tempe a urobiť maximum v boji o miestenku na majstrovstvá sveta. Konkurencia je veľká nielen teraz, ale bola aj v minulosti a bude aj v budúcnosti. Nechcem odhadovať svoje šance, ale urobím všetko pre úspech,“ nechal sa počuť Stehlík, ktorý k piatim štartom na mládežníckych šampionátoch pridal pred rokom účasť na MS v lotyšskej Rige.

Naopak, reprezentačnú premiéru v seniorskom výbere zažije počas nadchádzajúceho prípravného obdobia nádejný brankár Jaroslav Halák. „Prišiel som s cieľom prebojovať sa do mužstva,“ povedal Halák a dodal: „Počas posezónneho mítingu si ma zavolal generálny manažér a opýtal sa ma, či ma kontaktovali z národného tímu s ponukou reprezentovať. Ja som prejavil záujem a povedal som, že by som bol rád, keby ma vedenie Canadiens uvoľnilo. Moju cestu do tímu Slovenska uprednostnili pred štartom v play off AHL. Dôvod: aby som získal ďalšie cenné skúsenosti.“

Halák verí, že si zachytá už v jednom z tohtotýždňových prípravných zápasov. Slovenská reprezentácia sa v stredu predstaví vo Viedni proti Rakúsku a vo štvrtok v Skalici privíta Lotyšsko.

Nominácia hokejistov Slovenska na tretí tréningový kemp v Trenčíne

  • Brankári: Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Miroslav Hála (Dukla Trenčín), Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Peter Ševela (MHC Martin).
  • Obrancovia: Milan Jurčina (Washington Capitals/NHL), Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Ladislav Čierny (HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld/Nem.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Ivan Švarný (HK Dynamax Nitra), Marcel Šterbák (HC Košice), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), Martin Štrbák (CSKA Moskva/Rus.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR), Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL).
  • Útočníci: Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), František Skladaný (Karlove Vary/ČR), Martin Cibák (Frölunda/Švéd.), René Školiak (HK 36 Skalica), Andrej Kmeč (HK Dynamax Nitra), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Roman Kukumberg, Marek Uram (obaja HC Slovan Bratislava), Tibor Melichárek (HK Dukla Trenčín), Ivan Čiernik (Kolín/Nem.), Juraj Štefanka (Třinec/ČR), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Miroslav Hlinka (HC Pardubice/ČR).
debata chyba