Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra: Mrzí ma to, ale nemôžem prísť

V Göteborgu 2002 strelil pamätný zlatý gól do siete ruského brankára Maxima Sokolova, v Helsinkách 2003 zasa prispel k zisku bronzu. Tretí štart na majstrovstvách sveta sa v prípade Petra Bondru odkladá. Tridsaťdeväťročný útočník do Moskvy nepríde.

15.04.2007 12:16
debata

Z účasti na šampionáte ho vyradilo vlečúce sa zranenie, ktoré mu ešte v decembri spôsobil tvrdým zákrokom Brad Stuart z Bostonu.

Bolo to ťažké rozhodovanie?
Žiaľ, stále nie som v poriadku. Mám bolesti v krku a chýba mi cit v prstoch pravej ruky. S trénerom Šuplerom som bol v pravidelnom kontakte, ale ďalej už ho nemôžem naťahovať. Keby som bol zdravý, určite na šampionát prídem. Mrzí ma to, lebo som tomu dával veľkú šancu.

Hrozí vám operácia?
Dúfam, že nie. To je najkrajnejšia možnosť.

Kedy ste naposledy korčuľovali na ľade?
V zápase proti Calgary, 25. marca. V tretej tretine som odstúpil. Odvtedy som v opatere lekárskych špecialistov. Chystám sa práve do Chicaga na ďalšiu procedúru, ešte som neabsolvoval ani výstupnú prehliadku.

Ste spokojný s polovicou sezóny, ktorú ste strávili v Chicagu?
Začiatok bol celkom fajn, išlo mi to, darilo sa aj mužstvu. Potom ma však pribrzdilo zranenie. Smola, ale hokej je taký.

Ako to vyzerá s vašou hokejovou budúcnosťou?
V lete sa rozhodnem, ako ďalej. Dúfam, že sa dám zdravotne dokopy. Chuť do hokeja mi nechýba, odohral som  tohto roku aj dobré zápasy. Musím sa však zamyslieť nad uplynulým obdobím. V posledných dvoch sezónach som mal dve celkom vážne zranenia. Ale opakujem, že hokej ma stále baví.

Ak budete pokračovať, tak iba v NHL?
Nemám dôvod ísť hrať do Európy. A aj zámorské ponuky budem starostlivo preberať. Musím brať ohľad predovšetkým na rodinu. Ďaleko od nej už nepôjdem.

Skúsite si tipnúť víťaza Stanleyho pohára?
Buffalo hralo celú sezónu dobre. Na západe nemožno vynechať Detroit, ale aj San Jose či Vancouver. Je však ťažké vybrať jedného favorita.

Čo si po sezóne doprajete, aby ste si dobre oddýchli?
Teším sa, že opäť trávim čas v rodinnom kruhu. Znovu chodím na zápasy chlapcov, hokejové i futbalové. Sezónu zvládli dobre – na ihrisku i v škole. A som pyšný na dcéru Petru, ktorú prijali na Georgetown, čo je celkom prestížna škola.

Máte v Amerike nejakú možnosť sledovať majstrovstvá sveta?
Aj v minulosti som mohol sledovať šampionát cez internet, takže to využijem aj teraz. Chlapcom držím palce, určite budú mať dobrý tím.

debata chyba