Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šampionát nejde Kaberle, ani Sundin

Po Martinovi Havlátovi, Radimovi Vrbatovi, Milanovi Hejdukovi a Alešovi Hemskom nepomôžu českej hokejovej reprezentácii na MS v Moskve ani Tomáš Kaberle s Pavlom Kubinom z Toronto Maple Leafs.

12.04.2007 17:51
debata

„Vedenie Toronta im účasť na šampionáte neodporučilo, klub však stanovisko českému zväzu zatiaľ neposlal,“ povedal pre server hokej.cz tlačový hovorca Českého zväzu ľadového hokeja Pavel Bárta.

Obaja zadáci javorových listov mali v posledných týždňoch zdravotné problémy. Kaberle utrpel ťažký otras mozgu, Kubina prežil smoliarsku sezónu, naposledy si v závere februára zlomil prst na ľavej ruke. Tréner českého výberu Alois Hadamczik sa služieb dvoch skúsených obrancov ešte definitívne nevzdal.

„Pokojne počkáme aj štrnásť dní a potom uvidíme, ako na tom budú. Oboch by som vzal aj rovno na šampionát,“ tvrdí pre hokej.cz Hadamczik, ktorý by mohol mať zo zámoria do obrany k dispozícii Rostislava Kleslu (Columbus), Zbyňka Michálka (Phoenix) a Ladislava Šmída (Edmonton), otvorená ostáva účasť Jaroslava Modrého (Los Angeles).

Fíni do Moskvy bez Koivua

Fínska hokejová legenda Saku Koivu neposilní výber Suomi na nadchádzajúcich MS. Koivu sa chce podrobiť operácii ľavého oka, kde mal šedý zákal. Ľavé oko robilo Koivuovi problémy už vlani, zranil si ho 26. apríla v zápase play off s Carolinou po súboji s Justinom Williamsom. Tridsaťdvaročný útočník Montreal Canadiens reprezentoval Fínsko na šiestich svetových šampionátoch, naposledy hral v Helsinkách 2003.

Vo svojej zbierke má Koivu titul majstra sveta 1995 i striebro 1994 a 1999. Trojnásobný medailista zo ZOH (1994 bronz, 1998 bronz, 2006 striebro) bol niekoľkokrát kapitánom Suomi, na MS 1995 vytvoril s Jerem Lehtinenom a Villem Peltonenom obávaný útok, ktorý sa celý dostal do All-Star tímu turnaja.

**====== Rusi bez Chabibulina, Kovaľova, ale s Ovečkinom a Siominom ======

**
Tréner ruskej hokejovej reprezentácie Viačeslav Bykov nemôže počítať pre majstrovstvá sveta v Moskve s brankárom Nikolajom Chabibulinom z Chicaga a ani útočníkom Montrealu Alexejom Kovaľovom. Naopak, do Moskvy už pricestovala hviezda Washingtonu Alexander Ovečkin i jeho spoluhráč Alexander Siomin. Ovečkin priletel do ruskej metropoly v stredu, do prípravy zbornej, ktorá je momentálne vo Švajčiarsku, by sa mal zapojiť v najbližších dňoch. „V Moskve som nebol už sedem mesiacov. Najskôr chcem byť chvíľu so svojou rodinou. Potom by som mal prísť do Novogorska, kde budem trénovať s reprezentáciou,“ povedal po prílete do Ruska Ovečkin.

Kovaľova do reprezentácie údajne tréner Bykov ani nepozval. „Prečo? Príčiny ma nezaujímajú. Samozrejme, že by som chcel hrať pred domácimi divákmi. No čo môžem robiť?“ pýta sa v rozhovore pre Sovietskij Sport Kovaľov.

**====== Sundin nebude hrať na majstrovstvách sveta ======

**

Kapitán zámorského hokejového tímu Toronto Maple Leafs Mats Sundin odmietol ponuku reprezentovať švédske mužstvo na hokejových majstrovstvách sveta v Rusku. „Je to smutné, ale viem pochopiť jeho rozhodnutie,“ uviedol tréner švédskeho mužstva Bengt-Ake Gustafsson.

Tridsaťšesťročný Sundin, ktorého tím sa neprebojoval do vyraďovacích bojov zámorskej NHL, bol jedným z kľúčových hráčov, ktorí pomohli švédskemu celku k zisku zlatých medailí na minuloročných zimných olympijských hrách v Turíne. Doteraz je jediným švédskym hráčom z NHL, ktorý prijal ponuku reprezentovať na šampionáte, Alexander Steen, avšak očakáva sa príchod aj ďalších hráčov. Šampionát sa začína 27. apríla, finálový zápas je naplánovaný na 13. mája a Švédi obhajujú minuloročný titul.

**====== Salej vylúčil svoju účasť v Moskve ======

**

Obranca klubu Florida Panthers Ruslan Salej a útočník Avangardu Omsk Alexej Kaľužnyj nenastúpia v drese Bieloruska na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve. „Salejovi sa o dva-tri týždne narodí potomok, chce preto byť so svojou manželkou. Kaľužného sme niekoľkokrát pozývali na sústredenie, ale on neprišiel. Viac ho už čakať nebudeme,“ povedal tréner bieloruskej reprezentácie Curt Fraser.

Zo zámoria dali bieloruskému zväzu predbežný súhlas na účasť na MS Andrej Kosticyn a Michail Grabovskij. Bielorusi budú 24. apríla v Košiciach posledným súperom Slovenska pred majstrovstvami sveta. Na šampionáte budú hrať v základnej C-skupine s Českom, Rakúskom a USA.

debata chyba