Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odstavíme aj Fínov, hotuje sa Nash

Hokejisti Švédska vôbec nepotvrdili chýry o dobrej defenzíve a spoľahlivej hre celého mužstva na turnaji a v semifinále jasne prehrali s Kanadou 1:4. Na strane "javorových listov" hýril aktivitou hlavne Rick Nash z Columbusu, ktorý sa postaral o štvrtý gól. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

12.05.2007 22:57
Rick Nash Foto:
Útočník Kanady Rick Nash.
debata

„Nebolo to možno také ľahké, ako to vyzeralo. Vedeli sme, že sú veľmi dobrí korčuliari a hrajú tímovo. Nečakal som, že sa tak skoro dostaneme do trojgólového vedenia, ale neprotestoval som,“ konštatoval po zápase so smiechom Rick Nash. Robustný krídelník sa do gólovej listiny zapísal v 36. minúte, keď počas presilovej hry využil rýchly brejk dvoch proti jednému. Dvadsaťdvaročná jednotka draftu z roku 2002 mohla streliť aj hetrik, no jej ďalšie tutovky už v sieti neskončili.

„To je už jedno. Hlavné je, aby sme získali zlaté medaily, veď preto sme sem prišli. Zastavili sme Švédov, veríme si aj na Fínsko. Má podobný štýl hokeja založený na výbornom korčuľovaní. Pokúsime sa to eliminovať a vnútiť jeho hráčom náš štýl hry,“ dodal Nash.

Tre kronor sa prezentovali oveľa slabšou hrou ako v zápase so Slovenskom, a hlavne defenzíva horela. „Neviem, čo sa stalo. Prvá tretina nám nevyšla ani proti Slovákom, ale tam sme prehrávali len o gól. Kanada nás ničím nezaskočila, hrala svoj typický hokej s dôrazom na fyzickú hru. Na rozdiel od nás nerobila chyby v obrane. Dobre jej zachytal aj brankár. Sme síce sklamaní, ale o bronz sa ešte pobijeme,“ konštatoval bek severanov Dick Tärnström.

debata chyba