Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: A keď hviezdy žičiť nebudú?

Majstrovstvá sveta v Moskve s veľkou pravdepodobnosťou nezmenia život nijakému slovenskému hokejistovi. Tí, ktorých si už svet pamätá a dobre pozná, si odohrali svoje. Menej známi nevyšli zo svojho tieňa a neponúkli sa do svetiel rámp, odkiaľ sa dá vyletieť za hviezdnou kariérou - ako svojho času Ľubomír Višňovský pred siedmimi rokmi na svetovom šampionáte v Petrohrade. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravdy.

11.05.2007 06:00
debata

Slovenské hviezdy z NHL potiahli tím do štvrťfinále a nefalšovane smútili, že budú chýbať v zápasoch o medaily. Viacerí si pamätajú, aké je to úžasné – a opäť túžili prejsť po tom krásnom adrenalínovom mostíku. Mali sme na to, tvrdili v smútku zdolaných. Vypadnúť so Švédskom nie je nijaká hanba, sedem guliek však áno.

O kovy hrajú titani – a Slovensko k nim v Moskve nepatrilo. Je pekné, že hráči myslia maximalisticky a pozitívne, ale zlatá baterka z Göteborgu 2002 sa postupne vybíja a zatiaľ niet zdroja, ktorý by jej dal novú energiu. Ukazuje sa, že čoraz namáhavejší bude postup do štvrťfinále, nie ešte účasť v semifinále. Stačí si pripomenúť záverečnú päťminútovku proti Bielorusku. Ak by nepríjemný súper strelil jeden gól, bolo by zle-nedobre. Víťazstvo Šuplerovým zverencom ponúkol sám, lebo v závere musel riskovať.

A to Slovákom žičili hviezdy v závere základnej časti NHL. Z roka na rok sa nemusí opakovať výnimočná situácia, že najlepší slovenskí hokejisti budú voľní po prvom kole play-off. Všetci, ktorí prišli reprezentovať, si zaslúžia uznanie. Fungujúce vzťahy podporujú ochotu pobiť sa za česť vlasti. Stačí si však spočítať, kto koľko strelil gólov a položiť si otázku, kto ich dá, keď nepríde Demitrov útok.

Moskva nezmenila život žiadnemu hokejistovi Slovenska. Naznačila však, že si treba dať veľký pozor, aby budúce šampionáty nezmenili život slovenskej reprezentácii.

debata chyba