Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Križan: Obrana mi nepomohla

Slovenskí hokejisti nezlomili štvrťfinálové prekliatie z posledných dvoch šampionátov, a v bojoch o medaily tak opäť budú chýbať. Všetci hráči sa zhodli, že o osude zápasu rozhodli obrovské hrúbky v obrane a zbabraná druhá tretina. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

09.05.2007 22:01
debata

„Čo sa dá k tomu povedať. Každá prehra bolí, ale vo štvrťfinále je to ešte horšie. Cítim obrovské sklamanie, obrana mi nepomohla, ale to sa stáva. V zápasoch sa chyby robia, my sme ich urobili až príliš veľa, a to rozhodlo,“ konštatoval smutný gólman Karol Križan. Hrdina play-off švédskej ligy s tímom MoDo Hockey sa viackrát blysol fantastickými zákrokmi, no aj napriek tomu inkasoval šesťkrát. „Nemôžem byť spokojný, veď som dostal šesť gólov. Cez Švédov sa rozhodne dalo prejsť, to by sme však museli podať lepší výkon,“ dodal dvadsaťšesťročný gólman.

Jedným z najlepších hráčov Slovenska na moskovskom turnaji bol center Richard Kapuš. Útočník ruského Novokuznecku bojoval ako lev a gólovo sa presadil aj proti Švédom. „Dostať sedem gólov je naozaj veľmi veľa, najmä v takomto dôležitom zápase. Ťažko sa mi niečo hodnotí, je to príliš čerstvé, sme všetci veľmi sklamaní a smutní. O našom neúspechu rozhodla totálne zbabraná druhá tretina. Začali sme pritom dobre, viedli sme a boli v pohode. Potom sme však totálne odpadli. Švédi nás predčili v korčuľovaní, dávali si prihrávky do voľného priestoru. Presne sme vedeli, že to tak budú hrať, no nedokázali sme to ubrániť. Jednoznačne sme mali na to, aby sme ich porazili. Čo sa stalo, treba riešiť s chladnou hlavou, možno by som povedal niečo, čo by som ľutoval. Vyhrať zápas, v ktorom dostanete sedem gólov, je takmer nemožné, bohužiaľ, potvrdili sme to,“ povedal Kapuš, ktorý neskôr dodal: „Pre mňa to boli pravdepodobne posledné majstrovstvá a čakal som, že dopadnú lepšie.“

Smutným hrdinom duelu bol Roman Kukumberg. Rodený Bratislavčan bol najlepším hráčom zápasu, no ocenenie ho vôbec netešilo. "Mali sme určite na viac. O našej prehre rozhodlo hluchých 10 minút druhej tretiny. Po prvej dvadsaťminútovke sme sa hecovali, nech nepoľavíme z koncentrácie… Bohužiaľ, nezvládli sme to a ideme domov.

Slovenský hokej tak opäť „dieru do sveta“ neurobil. Družina trénera Júliusa Šuplera na to pritom mala, ale viacerí hráči nenaplnili očakávania a neodohrali najšťastnejší turnaj. Prejavilo sa to hlavne v kľúčových zápasoch s Kanadou, USA a Švédskom. Z tímov veľkej sedmičky porazili Slováci len Čechov, a to je na väčší úspech naozaj málo.

debata chyba