Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Melichárek: Taký zápas som ešte nezažil

Z jasného zápasu bola poriadna dráma. Slováci mali do polovičky stretnutia všetko pod kontrolou, no potom prišiel šok v podaní dvoch zlepených gólov súpera. Bielorusi sa dostali na koňa, no v závere ich opustila šťastena. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

06.05.2007 18:01
debata

„Nehrali sme tak dobre v strednom pásme ako v zápase s Českom, navyše Bielorusom výborne zachytal brankár Mezin,“ konštatoval slovenský hrdina zápasu Marián Gáborík. Rýchlonohý útočník Minnesoty strelil dva góly a rovnaký počet pre svojich spoluhráčov aj pripravil. „Som rád, že mi to tam začalo padať. Konečne sa začalo nášmu útoku dariť a hráme už podľa predstáv. Vytvárame si veľa gólových príležitostí, uvedomujeme si totiž, že by sme mali potiahnuť mužstvo.“

Po veľkom víťazstve nad Českom mal byť súboj proti outsiderovi z Bieloruska omnoho jednoduchší, no vôbec tomu tak nebolo. Zverenci amerického trénera Curta Fraisera bojovali ako levy, veď jedine víťazstvo by ich udržalo v hre o postup do najlepšej osmičky turnaja. „Možno sme ich z úvodu trochu podcenili. Fantasticky im zachytal aj gólman Mezin, ktorý ako sa hovorí "postavil na hlavu“. Po druhej tretine sme si povedali, že musíme hrať intenzívnejšie a viac aktívne. Veľká vďaka za náš triumf patrí brankárovi Karolovi Križanovi. Vo viacerých prípadoch nás podržal. Už sa tešíme na štvrťfinále, bude to hop alebo trop," dodal Gáborík, ktorý za zápas vyslal na bránku súpera celkovo 9 striel.

Spoľahlivý výkon opäť podala štvrtá formácia. Rovnako ako v dueli s Českom dobre bránili a dostávali sa aj do útočných výpadov. „Snažíme sa plniť pokyny trénerov, a hlavne dobre brániť. Myslím si, že sa nám to aj darí, čo ma teší. Bielorusi boli veľmi nepríjemní, za stavu 3:1 prišla hluchá minútka z našej strany, ktorá im veľmi pomohla. Ten záver bol dosť kuriózny, taký zápas som na takomto fóre ešte nezažil, ale tabuľka bola jasná, museli vyhrať, ak sa chceli udržať v hre,“ povedal Tibor Melichárek, ktorý od najbližšej sezóny bude obliekať dres ruského Novosibirsku.

Od polovičky druhej tretiny bol nútený tréner Július Šupler rotovať len piatich obrancov. Po tom, čo mu po zápase s Českom zo zostavy vypadol Richard Stehlík, sa zranil aj bek ruského Nižnekamsku Tomáš Starosta. V každom druhom striedaní sa tak objavoval pilier slovenskej defenzívy Zdeno Chára. „Z Bostonu som zvyknutý, že hrám 30 až 35 minút za zápas. Veľmi sa však už tešíme na oddych, v nohách sme mali štyri zápasy za päť dní. Proti Bielorusom to bol veľmi ťažký zápas, majú oveľa silnejšie mužstvo, ako si väčšina myslí,“ uviedol najvyšší hráč turnaja Chára.

debata chyba