Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborný: Počítal som s tým, že vyhráme

Český kapitán David Výborný mal pred zápasom so Slovenskom silné slová a tešil sa už na to, ako sa opäť bude radovať z triumfu, no nestalo sa tak. Plány mu prekazil skvelý výkon zverencov Júliusa Šuplera. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

05.05.2007 22:18
Chára, Výborný Foto:
Obor v obrane Slovenska Zdeno Chára robí poriadok pred bránkou s kapitánom Čechov Davidom Výborným.
debata
David Výborný
David Výborný David Výborný

„Počítal som s tým, že vyhráme, ale nestalo sa tak. Stále však platí, že na postup ďalej nám stačí jeden bod. So Slovenskom sme ho nezískali, tak sa musíme sústrediť na duel s Kanadou. Aj keby to malo byť naše posledné vystúpenie na turnaji, budeme bojovať,“ konštatoval smutný Výborný. Útočníka Columbusu počas celého zápasu pozorne bránil najvyšší hráč NHL Zdeno Chára. „Už som naňho zvyknutý zo zámoria. Presadzuje sa proti nemu ťažko, ale čo už. Po prvom góle sme boli v pohode, no potom začali preberať iniciatívu a dostali sa na koňa. Mali o niečo viac šťastia a o ten jeden gól boli asi lepší,“ priznal Výborný a so sklonenou hlavou odišiel do šatne.

Kukumberg
Kukumberg Kukumberg

Naopak úsmev od ucha k uchu mal na tvári Roman Kukumberg. Robustný útočník bojoval ako lev a z výsledku mal veľkú radosť. „Bol to jednoznačne náš najlepší výkon na šampionáte. Pred stretnutím sme vôbec nemysleli na to, že s Českom sa nám nedarí. Slovo komplex ani nepadlo, bol to obyčajný súper,“ povedal Kukumberg, ktorý rovnako ako ostatní spoluhráči chválil aj gólmana Karola Križana. Hrdina play-off švédskej ligy s tímom MoDo inkasoval dvakrát a mužstvo vo viacerých momentoch podržal skvelými zákrokmi.

Karol Križan
Karol Križan Karol Križan

„Bol to fantastický tímový výkon. Prvý gól síce strelil súper, no my sme si hrali svoje. Dôležité bolo, že sme si stále verili. Tak to musí byť aj naďalej,“ uviedol Križan. Rodák zo Žiliny sa dočkal ocenenia hráča zápasu a cenu (zlatú tehličku) mu odovzdala ruská brankárska legenda Vladimir Treťjak. „Keď on žiaril, ja som bol malý chlapec, ale samozrejme, že viem, kto to je. Teší ma, že som sa s ním mohol takto stretnúť,“ pripojil 26-ročný gólman. Na otázku či to bol jeho životný zápas v reprezentácii odpovedal lišiacky. „Bol to super zápas, ale ten životný ma na tomto turnaji hádam ešte len čaká.“

debata chyba