Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Výborný: Slovákov porážam rád

Tradične prestížny zápas proti Česku čaká v sobotu slovenských hokejistov v osemfinálovej F-skupine majstrovstiev sveta v Moskve. Duel bude mať navyše dôležitý náboj. Ani jeden tím totiž ešte nemá istú účasť vo štvrťfinále. Pôjde teda o veľa.

04.05.2007 19:07
debata

Slováci po prehrách so zámorskými tímami ešte musia v osemfinálovej skupine bodovať.Zveren­ci trénera Aloisa Hadamczika nečakanou preh­rou od Nemecka ukončili zo svojho pohľadu hladký priebeh turnaja a prípadný ďalší nezdar by im výrazne skompli­koval situáciu.

Česku teda hrozí, že nemusí postúpiť do štvrťfinále. „Niečo podobné si ale nepripúšťame. Berieme to ale veľmi vážne, ako play-off,“ povedal kapitán tímu David Výborný, ktorého v sobotu čaká jubilejný stý zápas na svetovom šampi­onáte. Útočník Columbusu sa na duel so Slovenskom teší. „Veľmi rád proti nim hrám a ešte radšej ich porážam. Takže dúfam, že to oslávime výhrou a potvrdíme postup do štvrťfinále,“ prial si päťnásobný svetový šampión.

Podľa Hadamczika nie je situácia tímu v ničom špecifická. „Niečo podobné máme každý rok, že idete do súboja, ktorý musíte vyhrať,“ podotkol.

Česi majú aktuálne na konte šesť bodov a do štvrťfinále môžu teoreticky postúpiť i s nimi. Výhra proti Slovensku alebo Kanade ich ale určite posunie ďalej. „Každý zápas má svoju váhu. Musíme uhrať aspoň bod, pretože sa môže stať všetko. Hlavne však musíme začať dávať góly, čo sa nám proti ťažkým súperom ne­darí,“ poukázal Hadamczik na mizivú strelec­kú bilanciu v prípravě proti Fínsku a naposledy i proti Nemecku.

Historická prehra s nemeckým tímom na MS sa podľa neho ne­gatívne na musžtve neprejavila. „Atmosféra je dobrá, čo bolo vidieť i na tréningu. Vyrozprávali sme si to. Na turnaji sa nedá všetko vyhrať, občas sa i prehráva. Musíme sa z toho ale poučiť,“ uviedol Hadamczik, podľa ktorého si v sobotu bude musieť Česko dať pozor najmä na ofenzívnu silu Slovákov. „Veľmi dobre hrá dvojica Šatan, Uram a skvelí hráči sú v prvej formácii, kde je Marián Hossa či Demitra,“ dodal.

V zostave českého mužstva sa prvýkrát na turnaji objaví útočník Tomáš Rolinek, ktorý by mal nastúpiť vo formácii s Ja­roslavom Bedná­řom a Janom Markom.

Predpokladaná zostava ČR: Čechmánek – Židlický, Čáslava, Michálek, Barinka, Hamr, Šmíd, Klesla (Platil) – P. Sýkora, Výborný, J. Hlinka – Tenkrát, Plekanec, Olesz – Bednář, Marek, Rolinek – Irgl, Čajánek, Hubáček.

debata chyba