Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milé hviezdy z NHL, zobuďte sa!

Mali byť hlavnými ťahúňmi mužstva, no ich hra tomu vôbec nenasvedčuje. Zámorské posily slovenského tímu sa na ľade len hľadajú a pôsobia zakríknutým dojmom. Prvé dva zápasy na turnaji prebehli bez problémov a nejeden fanúšik na Slovensku myslel už na boje o medaily. Z dejiska šampionátu od redaktora Pravda.sk.

04.05.2007 05:59
Marián Gáborík, Pavol Demitra Foto:
Zatiaľ čo v NHL Marián Gáborík s Pavlom Demitrom žiaria, na svetovom šampionáte v Moskve im to zatiaľ nejde.
debata

Mužstvo pôsobilo sebaisto a vyrovnane. Pohodu a  silu kádra mali ešte zlepšiť príchody hviezd z NHL, ale zatiaľ sa tak nedeje.

Prvý útok slovenského tímu je čo do zvučnosti mien rozhodne najlepší na turnaji. Nikto totiž nemôže pochybovať o veľkých kvalitách tria Marián Gáborík, Pavol Demitra, Marián Hossa. Proti Nemecku sa na ľade ešte hľadali a svoje zohrala aj únava, no i napriek tomu sa postarali o jeden z najkrajších gólov v doterajšej časti turnaja. V zápasoch s Kanadou a s Amerikou to už malo byť 100-percentné, ale opak je pravda. Obávaný útok sa vôbec nedostáva k svojej hre, práve naopak, skôr sa bráni, ako útočí. Najmä hra Pavla Demitru je až príliš profesorská a slabá. Vyhýba sa osobným súbojom a pohyb smerom k vlastnej bránke tiež nie je oslnivý.

V Minnesote, kde úderka Demitra – Gáborík pôsobí, sa pod taktovkou kouča Jacquesa Lemaira naučili Trenčania hrať dobre aj v defenzíve, vďaka čomu patrili  divosi k najpríjemnejším prekvapeniam sezóny.** Na turnaj v Moskve sa všetky posily veľmi tešili a chceli si poriadne zaútočiť. Také ľahké to však nie je.** Aj  hráči z hokejovo menej vyspelých krajín totiž na ľade bojujú a nechávajú na ňom srdce. To akoby Slovákom zatiaľ chýbalo.

V sobotu čaká na korčuliarov spod Tatier veľmi dôležitý duel. Súperom je totiž Česko. Bude to zápas, ktorý môže dodať hráčom sebavedomie, zápas, ktorým by mohli zlomiť prekliatie zo vzájomných stretnutí a rovnako tak zápas, ktorým by poskočili v tabuľke a vyhli sa tak súboju s prvým tímom zo skupiny E (pravdepodobne domáce Rusko alebo Švédsko) alebo stresom z postupu čo i len do štvrťfinále.

Palicu však lámať rozhodne netreba! Hráči svoju kvalitu majú, no treba ju aj dokázať. Zatiaľ sa z hráčov z NHL v dobrom svetle ukazuje len Zdeno Chára. Milan Jurčina a Branko Radivojevič predvádzajú priemernú hru hokejistov z európskych líg, gólman Jaroslav Halák síce vychytal shutout v zápase s Nórskom, no proti silnej Kanade zlyhal. Marián Hossa a Miroslav Šatan sa snažia, ale to je málo. Hlavne však musí zabrať duo Demitra – Gáborík. To, že je skvelé, dokázalo v zámorí. Teraz však chlapci musia zabojovať aj v reprezentácii. Ako, to im zatiaľ ukazuje Marek Uram, ktorý hrá v porovnaní s NHL len v obyčajnej slovenskej lige.

debata chyba