Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa zhodujú. Treba rýchlo zabudnúť

"Nič sa nedeje, je to len začiatok turnaja a ideme ďalej," takto hodnotil zápas s Američanmi Zdeno Chára. Najvyšší muž zámorskej NHL dal síce prvý gól nášho tímu, no ani jeho výkon nebol oslnivý. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

03.05.2007 18:30
Američania Foto:
Američania sa takto radovali celkom štyrikrát.
debata
Zdeno Chára
Zdeno Chára Zdeno Chára

„Už to asi nemá zmysel pripomínať, ale rozhodli presilovky a oslabenia. Nám to nejde, zatiaľ čo súperi sa presadzujú. Nič sa však nedeje. Musíme sa poučiť, zlepšiť všetky herné činnosti a zabrať v ďalších zápasoch. Systém turnaja je jasný, najdôležitejší krok nás len čaká. Chcieť chceme, ale nedarí sa. Treba sa zlepšiť najmä v hre v obrannom pásme,“ priznal Chára.

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan Miroslav Šatan.

Kapitán slovenského výberu Miroslav Šatan sa spoločne s Marekom Uramom podieľal na góle kapitána Bostonu a na svoje konto si pripísal už piaty bod na turnaji. Určite by ho však vymenil za víťazstvo. „Druhá tretina bola jednoznačne našou najslabšou na turnaji. Američania na nás vyrukovali s ešte agresívnejšou hrou ako Kanada. Počas prestávok sme si aj hovorili, čo musíme zlepšiť, no na ľade to nešlo,“ povedal držiteľ všetkých medailí v ére samostatnosti Slovenska.

Martin Štrbák
Martin Štrbák Martin Štrbák

V záverečnej desaťminútovke sa do streleckej listiny mohli zapísať hneď dvaja obrancovia. Najskôr v oslabení ušiel Martin Štrbák, no jeho pokus mieril tesne vedľa pravej žŕdky gólmana Grahama. „Mal som smolu, ale čo už. Američania odohrali výborný zápas, mali nás perfektne prečítaných. Hrali veľmi dobre v obrane. Cez ich stredné pásmo sme sa dostávali len s veľkou námahou,“ priznal Štrbák.

Tomáš Starosta
Tomáš Starosta Tomáš Starosta

O dve minúty po jeho úniku mohol streliť kontaktný gól na 3:4 zadák ruského Nižnekamsku Tomáš Starosta. Po krásnej prihrávke Romana Kukumberga zostal medzi kruhmi sám pred gólmanom súpera, ale jeho strela bola až príliš slabá. „Vôbec mi nesadla. Príčíny prehry vidím najmä v tom, že sme robili príliš veľa chýb a oni ich dokázali potrestať. Možno sme ich aj trochu podcenili, prejavila sa na nás únava z duelu s Kanadou, neviem. Je mi to ľúto. V závere sme vnímali aj piskot divákov, no sami sme vedeli, že hráme slabo. Musíme sa to zabudnúť a ísť ďalej,“ konštatoval Starosta.

debata chyba