Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák: Mužstvo som nepodržal

Brankár Jaroslav Halák nebol po stredajšom večernom zápase C-skupiny na hokejových majstrovstvách sveta s Kanadou v hale v Mytišči veľmi spokojný so svojím výkonom. Niektoré situácie by podľa vlastných slov riešil inak.

03.05.2007 10:31
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

„Mužstvo som asi veľmi nepodržal. Mrzí ma, že sme prehrali. Možno by som vzal späť druhý gól, či dorážku pri treťom góle. Nič už s tým neurobíme, treba sa sústrediť na ďalšie súboje. Osobne som sa pred zápasom cítil v pohode, bol to ťažký duel,“ hovoril po zápase Jaroslav Halák.

Podľa brankára Montrealu bola Kanada lepšia v presilových hrách, v hre piatich proti piatim boli aktívnejší jeho spoluhráči. Kanaďania pri presilovkách ťažili z tvrdých striel od modrej čiary, ktoré sa brankárovi len veľmi ťažko chytajú, ak má navyše zakrytý výhľad. „Hokej je aj o šťastí a toho mali dnes viac Kanaďania. My sme už niekoľkokrát videli puk v bránke, ale nepadlo nám to tam,“ uviedol Jaroslav Halák.

Brankára Montreal Canadiens veľmi netrápi, či duel sledovali v Kanade prostredníctvom televíznej obrazovky aj zástupcovia jeho klubu. Slováci len necelých osemnásť hodín po skončení zápasu s Kanadou vykorčuľujú v Mytišči na ďalší duel, tentoraz proti USA. Hráči tak majú len minimálny čas na regeneráciu a prípravu na druhý zámorský celok. Ten mal na prípravu o 24 hodín viac.

V zámorí sú takéto dvojzápasy bežné. „Musíme sa čo najrýchlejšie zregenerovať, lebo nás čaká ďalší ťažký zápas – Američania hrajú podobne ako Kanaďania,“ tvrdí Halák, ktorí po zápase s „javorovými listami“ ešte nevedel, či pôjde do bránky on alebo Karol Križan. Všetko nechal na rozhodnutie trénera. „Je to v podstate jedno, kto bude chytať. Hlavné je, aby sme vyhrali,“ dodáva Halák.

debata chyba