Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uram o druhom nájazde: Nemal som čas

Hrdinom zápasu mohol byť útočník Slovana Bratislava Marek Uram. Šťúply krídelník jeden gól dal, druhý Miroslavovi Šatanovi pripravil, a pár sekúnd po piatom kanadskom zásahu mohol z úniku aj vyrovnať. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

02.05.2007 22:41
Uram Foto:
Marek Uram (vľavo) naďalej dokazuje, že jeho účasť na šampionáte je oprávnená. Na snímke strieľa tretí gól Slovenska.
debata
Marek Uram
Marek Uram Marek Uram

„Prvý nájazd bol v pohode. Peter Podhradský mi dal krásnu prihrávku a ja som už len spravil to, čo som mal – dal gól. Ten druhý bol oveľa ťažší. Puk mi ešte medzi kruhmi poskakoval, nemal som veľa času,“ konštatoval Uram. Dlhovlasý hokejista bojoval, nebál sa ísť do súbojov aj s protihráčmi o hlavu vyššími, čo sa vyplatilo v úvode tretieho dejstva, keď pripravil gól pre Miroslava Šatana. „Kanaďania hrali tvrdo, ale nie nečisto. Škoda tých vylúčení. Z úvodu stretnutia som sa trápil. Keď však tréner stiahol hru na tri formácie, začalo to byť lepšie a celkovo mi to rozhodne pomohlo,“ dodal Uram.

Skutočnosť, že zápas sa lámal v (ne)využívaní presilových hier potvrdil aj reprezentačný tréner Július Šupler. „Kanada z nich dala tri góly, my len jeden. Šance sme pritom mali, ale nedokázali sme ich premeniť. Veľká škoda najmä výhody o dvoch hráčov v druhej tretine. Skúšali sme to ešte v power play, no šťastie nám neprialo. Proti USA to bude hádam lepšie.“

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák Jaroslav Halák

Zápas sa nepodaril brankárovi Jaroslavovi Halákovi. Gólman so skúsenosťami z NHL nemal svoj deň a dostal až päť gólov. „Ťažko sa mi hodnotí, keď sme prehrali. Nervózny som nebol, to nie. Podľa mňa mali viac šťastia. Keď sa hralo 5 na 5, boli sme lepší, no neubránili sme ich presilové hry. Škoda toho, chceli sme sa už pozrieť do novej haly, kde sa bude hrať aj štvrťfinále. Na to však myslieť ešte nemožno, čakajú nás ďalšie zápasy, v ktorých musíme zabrať,“ povedal Halák.

Rick Nash
Rick Nash Rick Nash

Rozhodujúci piaty gól mu strelil robustný útočník Rick Nash. Dvadsaťdvaročná hviezda Columbusu je zatiaľ najaktívnejším hráčom turnaja, keď za tri zápasy vyslal na súperových gólmanov 18 striel. „Mal som veľkú radosť z môjho gólu, bol to pekný teč. Je super, že sme vyhrali a prenášame si do ďalšej fázy plný počet bodov,“ uviedol Nash, ktorý sa vyjadril aj ku kauze ohľadom kapitána Shana Doana. Ten vraj osočoval frankofónnych rozhodcov a kanadskí politici žiadali, aby mu odobrali kapitánske „C“. „Bavili sme sa o tom v kabíne, ale vôbec sa tým nezaťažujeme. My máme jasný cieľ, získať zlaté medaily a nič iné nás netrápi.“

debata chyba