Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby Višňovský mohol, hneď by odletel

Na Slovensku sa objavil ďalší zo slovenských hokejistov pôsobiacich v zámorskej NHL Ľubomír Višňovský. Skúsený obranca v službách Los Angeles Kings veľmi chcel tento rok reprezentovať svoju krajinu na majstrovstvách sveta, ale zlomený členok mu v tom zabránil.

02.05.2007 21:31
debata

Bolestivé miesto ešte stále nemá v poriadku, preto nosí špeciálnu ortézu. „Veľmi ma mrzí, že nemôžem byť s chalanmi v Moskve. Aj teraz hneď by som nastúpil do lietadla, keby som mohol. Keď vidím našich na ľade a ja im nemôžem pomôcť, pichá ma pri srdiečku. Zostať pri telke je určite horšie, ako byť tam čo i len na striedačke,“ uviedol pre Rádio Okey Višňovský.

Rodák z Topoľčian doplatil v závere sezóny na to, že lekári dlho nevedeli určiť správnu diagnózu jeho zraneného členka. Teraz sa bude pomaly pripravovať na budúcu sezónu, ale naplno pôjde do tréningu až v júli. „Mal som to naliate krvou a neukázal to sprvu ani röntgen, ani magnetická rezonancia. Až po troch týždňoch sa ukázalo, že kosť je zlomená a to tá, ktorá drží členok pohromade. Keďže som veľmi chcel ísť na majstrovstvá sveta, zostal som po sezóne v Los Angeles, ale magnetická rezonancia napokon odhalila zlomeninu. S nohou nesmiem veľmi točiť. Tak ju len ľadujem a rehabilitujem,“ informoval 30-ročný hokejista.

Dlhoročný reprezentant a zlatý medailista z Göteborgu 2002 bol v práve vrcholiacej sezóne štvrtým najproduktívnejším Slovákom v NHL, keď v základnej časti nazbieral v 69 zápasoch 58 kanadských bodov za 18 gólov a 40 asistencií. Napriek vysokým číslam hovorí o najťažšej sezóne v NHL. Tím Los Angeles obsadil v Západnej konferencii až predposledné 14. miesto a zostal na míle vzdialený od postupu do play off.

„Po piatich rokoch som mal iného trénera. Ten od nás žiadal nové veci, systém hry a veľa z toho sa mi nepáčilo. Musel som hrať prvýkrát v živote naľavo a spočiatku som si v útočnej tretine ani nevedel nájsť miesto na strelu. V Los Angeles mám ešte rok zmluvu a v tíme sa ponáhľajú s podpisom novej. Ja sa však neponáhľam a zvažujem, či zostanem. Spolu s agentom máme svoje predstavy a podmienky, pod ktoré nepôjdeme,“ vysvetlil dlhodobo najlepší slovenský ofenzívny obranca.

debata chyba