Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peltonen: Chcel som hrať proti Stümpelovi

Hlavná hala majstrovstiev sveta v hokeji, moskovská Chodynka, videla na 1. mája zatiaľ najlepší zápas turnaja, v ktorom domáci Rusi zdolali Fínov 5:4 a vyhrali D-skupinu. Duelu nechýbalo nič. Padlo deväť gólov, bola bitka a na záver aj mexické vlny. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

02.05.2007 00:07
Ville Peltonen Foto:
Kapitán Fínska Ville Peltonen.
debata
Sergej Gončar
Sergej Gončar Sergej Gončar

„Zápas to bol naozaj výborný, dôležité bolo, že sme dali rýchly gól, ktorý nám pomohol. Som rád, že som sa do streleckej listiny zapísal aj ja, no musím sa na diaľku poďakovať Iľjovi Kovaľčukovi. Jeho prihrávka bola neskutočná, predo mnou bola len prázdna bránka, to sa už nedalo nedať,“ so smiechom podotkol Sergej Gončar. Obranca, ktorý už dlhé roky pôsobí v zámorskej NHL, sa podľa vlastných slov už nevie dočkať ďalšej fázy turnaja a najmä štvrťfinále. „Bude to zaujímavé. Rozhodne si nebudem tipovať, či môžeme vyhrať zlatú medailu, alebo nie. Viete, kto vyhrá Stanley Cup? Nie, takže… My musíme tvrdo pracovať, máme veľmi silné mužstvo, jedno z najlepších, v akom som hral,“ dodal spoluhráč Ronalda Petrovického z Pittsburghu.

Mikko Koivu
Mikko Koivu Mikko Koivu

Fínov mrzela hlavne úvodná polhodinka. Suomi pôsobili odovzdaným dojmom a dovolili svojmu súperovi odskočiť na rozdiel troch gólov, čo aj napriek mohutnému finišu už nedokázali stiahnuť. „Je to škoda. Po druhej tretine nám kouč Westerlund dohováral, nech sa nebojíme a ešte zabojujeme. Začali sme lepšie korčuľovať a vyšli nám aj presilové hry. Musíme sa z tohto zápasu poučiť, pretože v ďalšej fáze turnaja nás čakajú ďalšie ťažké duely, napríklad aj s odvekým rivalom zo Švédska,“ konštatoval útočník Minnesoty Mikko Koivu. Spoluhráč slovenského tria Gáborík, Demitra, Radivojevič si mohol zahrať aj po boku slávnejšieho brata Saka, no ten sa musel podrobiť operácii oka, a tak v Moskve chýba. „Bolo by to pekné, ale nemyslím na to. Máme tu veľa dobrých hráčov, takže smútiť až tak nemusím,“ pripojil Mikko Koivu.

Ville Peltonen
Ville Peltonen Ville Peltonen

Do kategórie dobrých, ba priam výborných hráčov z krajiny tisícich jazier rozhodne patrí Ville Peltonen. Útočník Floridy Panthers sa do NHL vrátil po piatich rokoch a v 72 stretnutiach nazbieral 37 bodov. „Som rád, že som sa dokázal opäť v zámorí presadiť. Sezóna síce nedopadla pre klub najlepšie, keďže sme nepostúpili do play-off, no mne sa hralo dobre a aj budúcu sezónu budem na Floride,“ povedal fínsky kapitán. Rodák z mestečka Väntää si v drese panterov zahral aj s trojicou Slovákov Stümpel, Kolník a Mezei. „Braňo má posledné roky smolu na zranenia, je to dobrý obranca, no musí byť hlavne zdravý. S Jurajom Kolníkom som často hrával v útoku. Vzrastom síce nie je vysoký, no má úžasnú strelu. A Jozef Stümpel? O tom veľa hovoriť netreba. Je to skvelý hráč. Má neuveriteľný prehľad, veľmi šikovné ruky a jeho prihrávky sú dokonale presné. Je mi trošku ľúto, že tu nie sú. Rád by som si proti nim zahral a najlepšie vo finále,“ povedal so smiechom štrbavý Peltonen.

debata chyba