Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra: Výkon našej formácie bol na 2-

Prvý zápas na turnaji odohrala čo do mien najlepšia formácia turnaja Gáborík - Demitra - Marián Hossa. Na úvod stretnutia sa trochu hľadali, no v záverečnej tretine to už bolo podľa predstáv. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

30.04.2007 17:50
debata

„Hralo sa mi výborne, vôbec som nebol unavený. Čakali sme, že to bude tažšie, dobre sme sa rozohrali. Vychádzali nám presilovky i oslabenia, čo je podstatné. Musíme si na seba s chalanmi ešte trochu zvyknúť, výkon našej formácie by som v stupnici od 1 do 5 ohodnotil tak na dva a pol, dva mínus. V ďalších zápasoch to bude už len lepšie, hrám totiž v útoku s dvoma najlepšími korčuliarmi na svete,“ povedal Demitra, ktorý prebral po Martinovi Štrbákovi post asistenta kapitána.

Elitná formácia Trenčanov sa síce presadila len raz, ale viaceré akcie hviezd NHL boli oku lahodiace. „Dôležité je to, že nie sme sebci, každý chce pripraviť šancu tomu druhému a hokejom baviť nielen seba, ale aj divákov. Sme veľmi radi, že nás prišli povzbudiť aj sem do Moskvy. Už na letisku nás zdravilo množstvo fanúšikov, čo nás príjemne potešilo,“ pripojil Demitra.

Rodák z Dubnice sa vrátil v hodnotení zápasu aj k záverečnej minúte, keď po tvrdom zákroku Nemca Osterloha na Mariána Gáboríka vznikla mela a poriadok na ľade spravil až Zdeno Chára. „Nemeckí hráči sú povestní svojim kanadským štýlom hokeja. V závere im tiekli nervy, no zabudli, že máme Zdena. Keď je na ľade on, môžeme sa do potýčky zapojiť aj my,“ dodal so smiechom Demitra. 

debata chyba