Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda Yzerman: Slováci pôjdu vysoko

Keď po vlaňajšej sezóne ukončil kariéru, hokejová NHL prišla o svojho posledného mohykána. Dvadsať rokov bol kapitánom Detroitu, teraz je viceprezidentom Red Wings a generálnym manažérom Kanady na majstrovstvách sveta v Moskve. Steve Yzerman. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

30.04.2007 11:43
debata

V NHL ste odohrali 22 sezón a stali sa legendou ligy. Aký je to pocit?
Bolo to úžasné, veľmi som si to užíval. Hrať v profilige je snom každého chlapca v Kanade. Mne sa to podarilo a som hrdý na to, čo som dokázal.

Po ukončení kariéry ste stále spätý s hokejom, je to však už o niečom inom…
To je pravda, ale na druhú stranu, je to pre mňa nová výzva. Som rád, že som dostal možnosť byť pri kanadskom tíme tu v Moskve.

Čo očakávate od výkonov národného mužstva na turnaji?
Bude to zaujímavé. Odohrali sme zatiaľ len jeden duel proti Nemecku, v ktorom sme sa trápili. Dôležité však bolo, že sme vyhrali. Vždy som mal tie najvyššie ciele, a tak je tomu aj teraz.

Posledný zápas v C-skupine odohrá Kanada proti Slovensku. Tešíte sa na tento duel?
Áno. Slovenský tím sa mi páči, je veľmi silný. V obrane dominuje „Big Zdeno“ (Chára) a aj útočná sila mužstva je úžasná. Rovnako tak sa mi páčia aj vaši brankári, oboch poznám, takže nás čaká veľmi ťažký zápas proti vyspelému súperovi.

Aké šance dávate slovenskému tímu?
Rozhodne vysoké. Veľa podľa mňa napovie práve naše vzájomné stretnutie. Máte však na medailu.

V drese Detroitu pôsobí aj slovenský hokejista Tomáš Kopecký, páči sa vám ako hráč?
Tomáš je u nás už niekoľko rokov, fandím mu, pretože na sebe tvrdo pracuje. Veľká škoda, že si poranil kľúčnu kosť, zapadol totiž do prvého tímu a bol pre nás platným hráčom. Aj preto sme s ním predĺžili kontrakt o ďalšie dva roky. Je to nielen dobrý hráč, ale aj výborný človek, takže mu prajem všetko dobré.

debata chyba