Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Pár vecí ešte musíme vylepšiť

Prvý zápas po vyše týždni od vypadnutia z bojov o Stanleyho pohár odohral na hokejových MS v Moskve kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan. Slováci zdolali v sobotu Nórsko. Hrali len toľko, čo potrebovali a na ľade sa ešte hľadala väzba medzi jednotlivými formáciami.

29.04.2007 12:12
Miroslav Šatan Foto:
Slovenský reprezentant Miroslav Šatan upozorňuje rozhodcov na zranenie v tvári po zásahu jedného z Nórov. Píšťalka zostala nemá...
debata

„Bol to prvý zápas. Prvých desať minút bolo z našej strany rozpačitých. Oťukávali sme sa so súperom, keďže sme nevedeli, čo môžeme od Nórov čakať. Predsa len, nehrávame s nimi často. Aj preto bol úvod opatrný. Zistili sme však, že sa príliš do ničoho nepúšťajú a stoja piati na modrej. Nakoniec sme sa presadili,“ rozhovoril sa po zápase Miroslav Šatan.

Útočník New York Islanders nastúpil v stretnutí na pravom krídle v prvom útoku Slovenska vedľa Richarda Kapuša a Mareka Urama. Tréneri prvýkrát zložili tento útok na piatkovom tréningu a v sobotu ešte bolo vidieť, že sa len zohrávajú. „Rozohrávku budeme musieť vylepšiť. Rovnako aj na ďalších veciach musíme popracovať. Uvidíme, či sa päťky zmenia po príchode Mariána Hossu, Paľa Demitru a uzdravení Mariána Gáboríka,“ hovorí Šatan, ktorý sa po zápase cítil lepšie ako čakal.

Do Moskvy priletel po únavnej ceste len v piatok, v New Yorku od vypadnutia Islanders v prvom kole play off s Buffalom stál na korčuliach iba raz. Do ruskej metropoly pricestoval s menšími zdravotnými problémami. Viróza a antibiotiká ho však neprinútili zaľahnúť. „Nie som stopercentne v poriadku, ale hrať sa s tým dá. Dostal som malú virózu už pred tým, ako som pricestoval. Nie som z tímu sám. Je dobré, že vyriešime podobné problémy na začiatku turnaja, ako by sme to mali riešiť v jeho priebehu,“ uviedol Miroslav Šatan.

Slovenský tím sa v zápase s Nórskom prezentoval disciplinovaným výkonom. Na rozdiel od minulosti sa hráči aj v ľahšom súboji nedopúšťali zbytočných faulov, napokon jediným vylúčeným bol v poslednej minúte Radovan Somík. „Na podobný zápas s takým počtom vylúčených si ani nespomeniem. Bolo to však dané aj súperom. Disciplína bude dôležitá aj v ďalšom priebehu turnaja. Vylúčenia so silnejším súperom sa nám môžu vypomstiť. Je dobré, že sme súpera zbytočne nefaulovali,“ dodáva slovenský kapitán.

Už v pondelok čaká na Slovensko v Mytišči ďalší súper – nevyspytateľné Nemecko. „Určite to bude oveľa ťažší protivník. Je dobré, že sme do turnaja vkročili víťazstvom. Aspoň budeme pokojnejší. Nemcov poznáme lepšie ako Nórov, budú aj viac hrýzť,“ myslí si rodák z Topoľčian.

debata chyba