Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezchybný Halák: Takéto zápasy nemusím

Brankár Jaroslav Halák zažil debut ako hrom, keď hneď v prvom reprezentačnom zápase na svetovom šampionáte vychytal čisté konto, a stal sa hviezdou slovenského tímu. Nádejný gólman Montrealu Canadiens kryl všetkých 24 striel súpera, hoci veľká časť z nich bola z väčšej ďiaľky. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

28.04.2007 21:32
debata

„Veľmi ma to teší, že sa mi podarilo v úvodnom dueli vychytať shutout, ale na druhú stranu veľa práce som ani nemal. Nemám rád takéto zápasy, keď súper vystrelí na bránku len sporadicky. Ešte neviem, či budem musieť spoluhráčom za vychytanú nulu niečo platiť. Potešila ma cena pre hráča zápasu, od direktoriátu som dostal zlatú tehličku,“ povedal po zápase Halák, ktorý zažíva rozprávkovú sezónu. V polovičke sezóny NHL sa dostal do prvého tímu Montrealu, kde sa okamžite stal jednotkou a vychytal aj dve čisté kontá. „Je to super, že sa mi takto darí. Potešilo ma, že na štadión dorazili aj slovenskí fanúšikovia, ktorí nás hnali vpred. Dúfam, že na ďalšie zápasy ich príde ešte viac. Strach by som z toho rozhodne nemal, veď na duely Montrealu chodí permanentene vyše 21-tisíc divákov,“ dodal Mr. Zero Halák.

Okrem Haláka sa zápas podaril aj ďalšej opore z NHL Brankovi Radivojevičovi. Útočník Minnesoty sa síce sťažoval na menšiu únavu, no ani tá mu nezabránila v strelení tretieho gólu. „Bol som taká brzda. Od polovičky druhej tretiny som cítil únavu a mal toho dosť. Dôležité je, že sme vyhrali, rátajú sa totiž len body,“ konštatoval krídelník tre­tieho útoku.

Zaujímavosťou duelu bola skutočnosť, že prvým vylúčeným Slovákom bol Radovan Somík, ktorý putoval na lavicu hanby až v poslednej minúte zápasu. „Tréneri nám prizvukovali, nech sa snažíme hrať čisto a zbytočne sa nenechávať vylučovať. Sme radi, že sme ich slová naplnili,“ vyjadril sa Tomáš Harant. Obranca, momentálne hrajúci na farme v AHL tímu Lowell, mal po zápase hneď trojnásobnú radosť. Tá prvá bola z víťazstva, druhou bola sku­točnosť, že v polovičke stretnutia nastúpil na zápas a tou treťou fakt, že mu spoluhráči dali víťazstvom najkrajší možný darček k 27. narodeninám. „Neviem, čo ma čaká, či bude vôbec nejaká oslava. Pre mňa bolo dôležité, že mi dal tréner dôveru a nasadil ma do zápasu,“ vyznal sa Harant.

Kouč Šupler bol s výkonom svojich zverencov spokojný a chválil ich najmä za hru v defenzíve. „Nepamätám si zápas, kedy by sme mali prvého vylúčeného hráča až v samom závere. Som rád, že chalapci dodržali moje pokyny a vyvarovali sa zbytočných faulov. Odmenou pre tím bude návšteva cirkusu, kam sa chytáme v nedeľu večer,“ povedal repretentačný kouč. 

debata chyba