Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doan: Som veľký fanúšik Ladislava Nagya

Po prvý raz v živote si na svetovom šampionáte obliekol dres s kapitánskym céčkom vo výbere Kanady Shane Doan. Líder Phoenixu prebral úlohu vodcu pri mužstve z kolísky hokeja po Brendanovi Shanahanovi a dlhoročnej ikone javorových listov Ryanovi Smythovi. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

28.04.2007 17:51
debata

Aký je to pocit, byť kapitánom národného mužstva?
Už len možnosť hrať za kanadský tím je pre hráča veľká česť a nosiť na ňom ešte aj kapitánske „C“ je niečo úžasné. Uvedomujem si totiž, aké hviezdy svetového hokeja ho nosili v minulosti a byť jednou z nich je úžasné.

Na víťazstvo proti outsiderovi z Nemecka ste sa poriadne natrápili…
Nemci majú dobrý tím, ktorý nemá čo stratiť. V prvej tretine sme hrali často v oslabení, čo nás dostávalo pod mierny tlak. V ostatnom priebehu sme sa, našťastie, trochu chytili a vyhrali sme zásluhou šťastného gólu. Na náhodu sa však viackrát spoliehať nemôžeme.

Boli ste po nepodarenej sezóne vo Phoenixe veľmi sklamaný?
To teda áno. Vôbec sa nám nedarilo a klub počas sezóny predal aj viacero opôr. Musíme sa však už sústrediť na novú sezónu.

Počas ročníka odišiel z mužstva Ladislav Nagy, ktorého vedenie vymenilo do Dallasu. Bol to správny krok?
Ladislava Nagya mám veľmi rád, som jeho obrovským fanúšikom, keďže jeho hra je úžasná, čo dokázal aj v play-off sérii s Vancouverom, kde bol najlepším hráčom Stars. Nie je však dobrý len ako hráč, ale aj ako človek a kamarát. Za tie roky som si naňho už zvykol, a preto ma jeho odchod veľmi zarmútil. Dúfam, že sa ho naše vedenie pokúsi v budúcnosti získať späť.

Budúci rok sa uskutoční svetový šampionát v Kanade, ako sa tamojší ľudia pripravujú na turnaj?
Bude to veľká vec. V Kanade každý hokej miluje a už teraz sa na turnaj všetci tešia. Keď sme hrali prípravný zápas proti USA, lístky boli vypredané za pár minút, a to šlo len o prípravu. Už sa na to všetci tešíme.

debata chyba