Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podkonický je zmierený so svojou pozíciou

V pozícii cestujúceho náhradníka, ktorý sa zatiaľ nezmestil na slovenskú súpisku, je v Moskve na hokejových majstrovstvách sveta aj Andrej Podkonický. Dvadsaťosemročný Zvolenčan je však so situáciou vyrovnaný a čaká, či ho vedenie tímu po prvých troch dueloch v skupine do kádra dopíše.

27.04.2007 15:48
debata

„Nálada v tíme je určite dobrá. Snažím sa byť v pohode a čakať, či ma po tom treťom zápase tréneri zapíšu na súpisku. Nič však nie je isté, uvidí sa, čo bude. Možno by ešte mohol prísť aj Marcel Hossa z NHL,“ vysvetlil A. Podkonický. V piatok poobede trénoval spolu s mužstvom a zatiaľ si pochvaľuje náladu v tíme. „Trénovalo sa mi dobre. Teraz sme boli na tej druhej ploche, je tam síce trošku horší ľad, ale inak je to v poriadku. Atmosféra je dobrá a dúfam, že taká po zajtrajšku aj ostane,“ stanovil spoluhráčom v dueli proti Nórsku jednoznačnú úlohu A. Podkonický.

Naposledy hráč českého Liberca si spolu s viacerými spoluhráčmi vyrazil vo štvrtok večer aj do ulíc hlavného mesta Ruska. „Mali sme večer voľno, ktoré sme využili na návštevu Červeného námestia. Išlo nás asi jedenásť, dvanásť. Cestovali sme tam metrom a bolo to celkom zaujímavé. Bolo tam strašne veľa ľudí,“ dodal A. Podkonický.

Vo veľkomeste sa Slováci nestratili najmä vďaka Martinovi Štrbákovi, ktorý posledné tri sezóny pôsobil v CSKA. „Vedúcim výpravy bol Martin Štrbák, ktorý to tu všetko pozná. Takže sme sa ho všetci držali. Navyše s nami bol aj Zdeno Chára, toho bolo všade vidieť a aby sme sa nestratili, tak sme sa orientovali podľa neho,“ uzavrel s úsmevom hráč, ktorý na vlastnej koži v dvoch dueloch okúsil aj zámorskú NHL.

debata chyba