Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už prileteli do Moskvy

Slovenská hokejová reprezentácia sa v stredu ráno presunula z Košíc do Moskvy, kde sa od piatka uskutočnia majstrovstvá sveta. Slováci po utorňajšom prípravnom zápase s Bieloruskom (1:2) prespali v Košiciach, ráno sa presunuli na letisko a po 7.00 h nabrali charterovým letom kurz Moskva.

25.04.2007 12:34
debata

„Po prílete nasledoval presun do hotela Kosmos, ktorý nám aj napriek policajnému sprievodu trval hodinu,“ informoval Peter Dobiaš. Slováci sa o 14.00 h miestneho času v hotelovom komplexe Kosmos ubytovali, nasledoval obed, tímový brífing a o 18.45 h miestneho času prvý moskovský tréning.

Do Moskvy cestovalo 18 hráčov, pätica útočníkov Marián Gáborík, Pavol Demitra a Branko Radivojevič z Minnesoty, Marián Hossa z Atlanty a Miroslav Šatan z New York Islanders sa k tímu pripoja neskôr. Gáborík pricestoval už v utorok na Slovensko, o deň neskôr by ho mal nasledovať aj Radivojevič. Obaja by spolu so Šatanom mali byť trénerovi Júliusovi Šuplerovi k dispozícii už na prvý zápas s Nórskom v sobotu, Marián Hossa s Demitrom do Moskvy pricestujú počas víkendu a úvodný duel nestihnú. S mužstvom do Moskvy cestoval aj Andrej Podkonický, ktorý sa na prvú súpisku na skupinovú fázu nedostane.

V priebehu stredy sa bude ešte rozhodovať o štarte Ladislava Nagya na turnaji. Ak by útočník Dallasu musel pozvánku do tímu odmietnuť, do ruskej metropoly by v najbližších dňoch cestoval aj František Skladaný, ktorý na vývoj situácie čaká doma v Martine.

Slovenská výprava býva v monumentálnom hoteli Kosmos, ktorý postavili v roku 1970 a v roku 2003 ho rekonštruovali. Slováci majú vyhradené na jednom z 25 podlaží celé hotelové krídlo. V Kosmose je 1777 izieb.

debata chyba