Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolí to, vravel Hudec. Šupler ho neberie

Napätie a nervozita. Počas zápasu, i po ňom. Slovenskí hokejisti v poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta prehrali s Bieloruskom 1:2, ale najnapínavejšia časť večera ich iba čakala. Po zápase totiž tréner Július Šupler zverejnil nomináciu na šampionát.

24.04.2007 21:29
debata

„Nervozita z nominácie urobila proti Bielorusom svoje. Chlapci držali hokejky stisnuté trochu viac, než mali. Ale to je prirodzené, každý sa chce dostať na šampionát,“ pripustil obranca Zdeno Chára. O jeho nominácii na MS nebolo pochýb, možno aj preto bol zhovorčivý. Väčšina jeho spoluhráčov mĺkvo sedela v šatni a čakala.

Reprezentační tréneri sa radili zhruba desať minút a potom zamierili medzi hráčov.
Šupler najskôr poďakoval všetkým za prístup v príprave, potom vyslovil mená tých, ktorí pocestujú do Moskvy. „Bola to jedna z najťažších nominácií v mojom živote,“ priznal. „Aj vyradených hráčov považujem za súčasť mužstva, ktoré sa predstaví na šampionáte,“ doplnil.

Do jeho výberu sa nezmestila najväčšia hviezda extraligového play off Marek Uram zo Slovana Bratislava. „Čakal som, že nepôjdem,“ reagoval Uram. „V prípravných zápasoch som sa strelecky nepresadil tak, ako som chcel. Som sklamaný, ale to je normálne, keď vypadnete z tímu takto tesne pred šampionátom. Ten pocit som však zažil už veľakrát, som naň zvyknutý,“ doplnil bez emócií.

Oveľa sklamanejší bol najproduktívnejší Slovák českej extraligy Michal Hudec. „Bolí to,“ netajil. „Spočiatku som veril, že do Moskvy pôjdem. Keď sa však objavilo šesť mien zo zámoria, tušil som, že je koniec. Viem rátať,“ rozoberal Hudec. Vyradenie z nominácie tesne pred MS zažil prvý raz. ,,Nie je to sranda. Človek sa tri týždne snaží a zrazu musí ísť domov. Vidíte chalanov, ako sa balia na šampionát. Je to ťažké," doplnil.

Veľkú radosť naopak prežíval obranca Dominik Graňák. Proti Bielorusom vôbec nebol na súpiske a rátal s tým, že na šampionát nepôjde. „Už som zbalený – ale domov do Trenčína,“ prehodil zmiereným hlasom pred zápasom. Na záver večera sa však usmieval od ucha k uchu. „Rozhodnutie pána Šuplera ma milo prekvapilo. Som veľmi rád,“ tešil sa Graňák. V národnom tíme mu bude najviac chýbať Dušan Milo. „Veľmi som mu prial, aby šiel do Moskvy. Aj keby som nešiel ja,“ povzdychol si.

Smoliarom dňa bol Miroslav Hlinka, ktorý si proti Bielorusom zranil koleno.
Do Moskvy pocestuje aj útočník Andrej Podkonický, ktorý sa môže na súpisku dostať pred druhou fázou turnaja. Druhým náhradníkom bude František Skladaný – ten však ostáva na Slovensku a do dejiska turnaja sa dostane iba v prípade, že nepríde Ladislav Nagy.

Koho Šupler vyradil
Marek Uram, Miroslav Hlinka, Michal Hudec, Martin Cibák, Dušan Milo, Marcel Šterbák

debata chyba