Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Šupler oznámil nomináciu na MS

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Július Šupler zúžil po prípravnom stretnutí s Bieloruskom v Košiciach nomináciu na majstrovstvá sveta v Moskve, ktoré sa začínajú v piatok 27. apríla. Do ruskej metropoly definitívne nepocestujú Dušan Milo, Martin Cibák, Michal Hudec, Marek Uram, Miroslav Hlinka a Marcel Šterbák.

24.04.2007 20:03
debata

Tréner Šupler bude ešte kontaktovať útočníka Dallasu Ladislava Nagya. Na rozhodnutie košického odchovanca bude čakať doma na Slovensku František Skladaný, ak by bolo negatívne, hráč Karlových Varov by cestoval do Moskvy.

S tímom na MS cestuje aj útočník Andrej Podkonický, ktorý sa však na súpisku pre prvú fázu turnaja nedostane a bude čakať na svoju šancu priamo v dejisku turnaja. „Bolo to jedno z najťažších rozhodovaní v trénerskej kariére. Všetkých hráčov, ktorí ukončili teraz posledný cyklus prípravy, považujem za veľmi kvalitných. Dúfam, že to zoberú športovo. Nastal posun v konkurencii, musím im poďakovať, že pre reprezentáciu v sezóne urobili maximum,“ povedal tréner Július Šupler.

Nominácia Slovenska na majstrovstvá sveta:

  • Brankári: Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Branislav Konrád (HK Dynamax Nitra), Karol Križan (MODO/Švéd.)
  • Obrancovia: Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL), Milan Jurčina (Washington Capitals/NHL), Tomáš Starosta (Nižnekamsk/Rus.), Dominik Graňák (Slavia Praha/ČR), Peter Podhradský (Frankfurt/Nem.), Martin Štrbák (CSKA Moskva/Rus.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR), Tomáš Harant (Lowell/AHL)
  • Útočníci: Radovan Somík (Čerepovec/Rus.), Miroslav Kováčik (Novosibirsk/Rus.), Tomáš Surový (Lulea/Švéd.), Richard Kapuš (Novokuzneck/Rus.), Roman Kukumberg (Slovan Bratislava), Tibor Melichárek (HK Dukla Trenčín), Ivan Čiernik (Kolín/Nem.), Andrej Podkonický (Liberec/ČR), Marián Hossa (Atlanta/NHL), Miroslav Šatan (New York Islanders/NHL), Branko Radivojevič, Marián Gáborík, Pavol Demitra (všetci Minnesota/NHL)
debata chyba