Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler potvrdil záujem hráčov z NHL

Slovensko by malo na majstrovstvách sveta v hokeji postaviť opäť kvalitný výber. S účasťou na šampionáte v Moskve predbežne súhlasili útočníci Šatan, Radivojevič, Gáborík, Demitra, Marián Hossa a v pondelok oznámi trénerovi Júliusovi Šuplerovi svoje rozhodnutie aj Zedník, ktorý by však chcel reprezentovať.

22.04.2007 18:14
debata

Ofenzívni hráči sa tak pridali k defenzívnemu triu – brankárovi Jaroslavovi Halákovi a obrancom Zdenovi Chárovi a Milanovi Jurčinovi, ktorí už so slovenskou reprezentáciou trénujú. V prvom zápase na šampionáte proti Nórsku 28. apríla by sa v slovenskom útoku mali objaviť Šatan, Radivojevič a Gáborík, Demitra s Hossom pricestujú do ruskej metropoly neskôr.

„Miro Šatan priletí na Slovensko v strede týždňa a k tímu by sa mal pripojiť tak, aby mohol byť k dispozícii už v prvom zápase. Obrovskú ochotu reprezentovať prejavili aj Radivojevič s Gáboríkom, ktorí priletia na Slovensko v utorok alebo stredu. Je to veľmi pozitívna informácia. Pavol Demitra si potrebuje dotiahnuť ešte nejaké veci v zámorí, prvý zápas nestihne, možno nastúpi v druhom alebo treťom. Čaká ho aj magnetická rezonancia ramena, subjektívne sa cíti dobre, len to potrebuje mať odobrené lekármi. Marián Hossa sa dáva po neúspechu v klube dokopy, ale prejavil vôľu reprezentovať. Na Slovensko príde spoločne s Demitrom. Ideálne by bolo, ak by obaja hrali od začiatku, no musíme byť trocha tolerantní a vyjsť im v ústrety. Rozprával som aj so Zedníkom, ktorý prejavil ochotu reprezentovať, teší sa, že by mohol byť v mužstve, ale potrebuje si dotiahnuť niektoré veci,“ povedal popoludní na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred záverečným blokom prípravy tréner Július Šupler.

Reprezentačného kouča čaká veľmi náročná úloha. V súčasnosti má v Košiciach v príprave 26 hokejistov, viacerých z nich bude musieť z tímu pre šampionát vyradiť. „Bude to veľmi ťažká úloha, s niektorými hráčmi mám výborný vzťah a bude veľmi ťažké im poďakovať,“ hovorí Július Šupler.

debata chyba