Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi odmietajú štvorhviezdičkový hotel

Česká hokejová reprezentácia rieši týždeň prd začiatkom šampionátu v Moskve problém s ubytovaním. Priestory štvorhviezdičkového hotela Kosmos sa totiž vôbec nepáčia trénerovi Aloisovi Hadamczikovi a požaduje jeho výmenu. Myslí si, že v megalomansky riešenej stavbe nebudú mať jeho zverenci pokoj na relaxovanie.

19.04.2007 10:23
debata

„Je tu veľký ruch. Neverím, že všetko bude zariadené na úrovni zodpovedajúcej významu podujatia,“ citoval český denník Sport Aloisa Hadamczika, ktorého dvoj až trojtýždňový pobyt v Kosmose desí. „Neviem si predstaviť, ako sa v tej obrovskej jedálni budeme stravovať. Fanúšikov nebude zaujímať, že hráči nemali patričný servis a dostávali jedlo, po ktorom im nemusí byť dobre.“

Tréner Hadamczik dúfa, že výkonný výbor Českého hokejového zväzu (ČSLH) uvoľní z rozpočtu približne 7 miliónov korún na uhradenie výdavkov za prípadné náhradné ubytovanie. Zväz sa už trénerovými pripomienkami zaoberal, ale zatiaľ bez konkrétneho riešenia. „V každom prípade urobíme všetko, aby mali hráči čo najideálnejší servis. Možností je viac. Buď zväz investuje do nového ubytovania, alebo to za nás uhradia ruskí organizátori. Alebo ostaneme v Kosmose a budeme naďalej vyvíjať tlak na organizátorov, aby všetko fungovalo ako má,“ načrtol v denníku Sport možné riešenie generálny manažér českého tímu Zbyněk Kusý, ktorý považuje za oveľa vážnejší problém ako ubytovanie dopravnú situáciu v dejisku šampionátu.

„V špičke sú v Moskve zápchy a doprava sa nehýbe aj niekoľko hodín. Potom nepomôže ani policajná eskorta. Cez osem upchatých prúdov sa nedostane nik,“ tvrdí Kusý a dodáva, že z hotela Kosmos má česká výprava garantované, že cesta do haly v Mytyšči nebude trvať viac ako 25 minút.

debata chyba